Читај ми!

DS: Vlada ne treba da brani Stefanovića

Demokratska stranka (DS) pozvala je Vladu da prestane da brani ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića čiji je doktorat osporen kao plagijat.

Demokrate su u saopštenju ocenile da mesec dana od formiranja Vlade Srbije, jedino što građani imaju priliku da vide je "politička odbrana ministra policije koji je navodno doktorirao na temu 'Uloga strategijskog menadžmenta u upravljanju lokalnom samoupravom (primer grada Beograda)' na Univerzitetu "Megatrend".

"Insistiramo na tome da je Stefanović 'navodno' doktorirao, zato što od pet članova komisije, jedna članica nije prisustvovala odbrani, dvojica nisu čitala doktorat jer ne razumeju srpski jezik, a treći ima lažne reference što ga čini nepodobnim, a moguće i krivično odgovornim jer je lagao da je doktorirao u Londonu. Pred jednim preostalim članom ne može se doktorirati", piše u saopštenju.

Kako je saopštila DS, postavlja se pitanje koliko je poštena Srbija čija vlast, opravdani gnev akademske javnosti zbog te prevare, naziva "atakom na državu".

"Koliko je napredna Srbija iz koje vredni i talentovani doktori nauka beže glavom bez obzira, u kojoj se svi ljudi koji pošteno i radom napreduju u karijeri, ponižavaju na taj način, a oni poput Nebojše Stefanovića dobijaju ministarske funkcije?", piše u saopštenju.

DS je pozvala Vladu Srbije da odustane od insistiranja na tome da sam Univerzitet "Megatrend" treba da utvrdi autentičnost disertacije I da, s obzirom na to da je u slučaju doktorata Miće Jovanovića odustala od svog ranijeg stava da se Ministarstvo ne bavi pojedinačnim slučajevima, i da sada postupi isto i u slučaju doktorata ministra Nebojše Stefanovića.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво