Читај ми!

DS: Prebacivanje odgovornosti

Demokratska stranka je pozvala nadležne da "prestanu da prebacuju odgovornost sa sebe", posebno u svetlu najnovijih dešavanja koja su pokazala da rektor Univerziteta "Megatrend" Mića Jovanović nema doktorat Londonske škole ekonomije i političkih nauka, kao ni diplomu Univerziteta u Londonu.

U saopštenju dostavljenom medijima, DS je zatražila od Vlade Srbije da preduzme sve neophodne mere kako bi bila utvrđena istina u vezi sa doktoratom ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, prenosi Tanjug.

Demokrate su pozvale nadležne i da budu uspostavljena univerzalna pravila za izradu, vrednovanje i proveravanje autorstva naučnih radova.

"Vlada Srbije dužna je da uradi ovo da ne bi obezvredila znanje i trud svih onih koji svojim napornim radom dolaze do fakultetskih i drugih diploma i pošteno grade svoje karijere", smatraju u DS.

Kako ističu, potrebno je da se prestane sa relativizacijom pitanja navedenog doktorata.

U vezi sa izjavom ministra prosvete, danas je reagovala i Nova stranka koja je osudila to što je Jovanović, kako tvrde, "decenijama obmanjivao građane tvrdeći da je doktorirao na Univerzitetu u Londonu".

Nova stranka je pozvala Verbića da hitno reaguje na kršenje "bazičnih postulata akademske čestitosti".

U saopštenju Nove stranke se predsednica Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Vera Vujčić poziva da pokrene mehanizme provere kvaliteta akreditacije studijskih programa na "Megatrendu".

U Novoj stranci smatraju i da Jovanović ne sme ostati rektor "Megatrenda" i zamenik predsednika Konferencije univerziteta Srbije.

Nova stranka je u saopštenju ponovo zatražila i da ministar Stefanović podnese ostavku.

Ranije danas, ministar prosvete Srđan Verbić rekao je da je Jovanović doktorirao na Fakultetu za organizaciju iz Kranja, ali da Jovanivić nema doktorat Londonske škole ekonomije i političkih nauka, kao ni diplomu Univerziteta u Londonu.

Ministar je pozvao Jovanovića da odgovori na te tvrdnje ili podnese ostavku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво