Читај ми!

Nova: Vlada zrela za ostavku ako ne opovrgne optužbe

Predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je da će Vlada Srbije, ukoliko ne uspe da opovrgne optužbe da je jedan njen ministar plagirao doktorski rad, biti "zrela za ostavku i rekonstrukciju".

Nijedna vlada u bliskoj političkoj istoriji nije otpočela mandat sa ovakvim aferama i to nije dobro ni za sanaciju štete od poplava, ni za evropski kurs, ni položaj Srba na KiM, to nije dobro ni za šta, rekao je Živković novinarima u parlamentu.

Živković je najavio da on i njegov stranački kolega Vladimir Pavićević neće danas prisustvovati skupštinskoj raspravi o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o putnim ispravama koji će, kako je najavljeno, obrazlagati ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, čime će, kako je objasnio, pokazati svoj odnos prema pitanju njegove doktorske disertacije.

"Stvarnost je pokazala da smo jureći zeca isterali celu menažeriju. Iz cele Srbije dolaze primeri visokih članova SNS-a i drugih stranaka koji su prisustvo u vlasti iskoristili da podignu svoju akademsku vrednost, ali ne na akademski način već na način koji je kriminal", rekao je Živković.

Rekao je da očekuje da se oglasi Nacionalni savet za visoko obrazovanje koji ima Komisiju za akreditaciju i kontrolu kvaliteta visokog obrazovanja, da stav o doktoratu ministra Stefanovića zauzme Konferencija univerziteta, kao i da Ministarstvo prosvete uputi inspektora na "Megatrend" kako bi ispitao sve činjenice.

"Nova stranka će nastaviti da radi na otkrivanju falsifikata i prevara nove vlasti. Naša pozicija u parlamentu je takva da je to naša obaveza prema građanima i mi nećemo odustati bez obzira na pretnje i omalovažavanja", rekao je Živković.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи