Vučić: Niko ne može da uništi ni RS, ni BiH

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je uoči posete Sarajevu da u Srbiji nema mržnje prema susedima, kao i da Srbija podržava celovitu Bosnu i Hercegovinu.

Vučić je u intervjuu za Al Džaziru najavio i da će zvaničnicima BiH ponuditi konkretnu saradnju, prenosi Tanjug.

Premijer Srbije je za tu televiziju preneo razgovor sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, kojem je rekao da je teško igrati se emocijama naroda u Srbiji prema Republici Srpskoj i obrnuto, ali da Srbija ima politiku da poštuje teritorijalni integritet BiH.

"Mi poštujemo Dejtonski sporazum i to ne poštujemo kao mrtvo slovo na papiru, već ga poštujemo stvarno i suštinski. I kao što niko ne može da ti uništi Republiku Srpsku, niko ne može da uništi Bosnu i Hercegovinu. To je politika Srbije", preneo je Vučić razgovor sa Dodikom.

"Ja sam rekao javno, a sad pred vama ponavljam. Mislim da je to pošten odnos. Ja sam Srbin, ja volim Republiku Srpsku, ali ja poštujem, cenim i želim veliki uspeh BiH i želim da BiH bude prijatelj Srbije i želim da to oseća svaki Bošnjak, svaki Hrvat, kao što želim da svaki Srbin iz Srbije ima takvu vrstu emocija prema BiH", kazao je Vučić.

On je rekao i da smatra da u budućnosti sukobi nisu mogući, da u Srbiji više nema mržnje prema susedima, kao i da stalno okretanje u prošlost svima može doneti samo štetu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи