Читај ми!

Nariškin: Ne očekujemo neprijatna iznenađenja

Predsednik ruske Državne dume Sergej Nariškin, koji je u dvodnevnoj poseti Srbiji, rekao je u ekskluzivnom intervjuu za RTS da ne očekuje nikakva neprijatna iznenađenja u odnosima sa Beogradom.

Komentarišući položaj Srbije koja mora da odmerava stav o krizi u Ukrajini između očekivanja Rusije i Brisela, Sergej Nariškin je rekao da se teškoće uvek mogu prevazići kada strane objektivno analiziraju situaciju i jedna drugoj govore istinu.

Kako je rekao, na današnjim sastancima sa poslanicima Narodne skupštine Srbije i sa istoričarima, govorila se samo istina.

"Naše pozicije i o Krimu, o referendumu na kojem su stvorena dva nova subjekta Ruske federacije - Republika Krim i grad Sevastopolj, i ocene situacije u Ukrajini, te teške krize koja na komade cepa nama blisku i bratsku Ukrajinu, sasvim su podudarne, tako da ovde nemamo čega da se plašimo", istakao je Nariškin.

Nariškin je ponovio da je Rusija zahvalna Srbiji zbog toga što nije podržala antirusku rezoluciju u Ujedinjenim nacijama i što njeni poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope nisu podržali antirusku odluku kojom je ruskim poslanicima uskraćeno pravo da prisustvuju.

Predsednik ruske Državne dume je tokom prvog dana posete Beogradu obišao srpski parlament i razgovarao sa predsednicom Skupštine Majom Gojković.

Takođe je učestvovao u okruglom stolu posvećenom 100-godišnjici početka Prvog svetskog rata i položio vence na Spomenik oslobodiocima Beograda i grob nekadašnjeg carskog predsednika Dume.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара