Читај ми!

Izabrani predsednici tri odbora

U Skupštini Srbije danas su izabrani predsednici i zamenici predsednika tri skupštinska odbora, javlja Beta.

Za predsednika Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo izabran je Aleksandar Martinović iz Srpske napredne stranke, a za njegovog zamenika Janko Veselinović iz Nove demokratske stranke.

Predsednik Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu novom skupštinskom sazivu biće Petar Petrović iz Jedinstvene Srbije, a za njegovog zamenika imenovana je Tanja Tomašević Damnjanović iz SNS-a.

Za predsednika Administrativnog odbora izabran je Zoran Babić iz SNS-a, a za zamenika tog odbora Vesna Martinović iz Demokratske stranke.

Ta tri odbora danas će razmatrati predloge zakona o vladi i ministarstvima, koji predviđaju da nova vlada ima 16 resora.

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Srbije primio je ostavke četvoro narodnih poslanika, izabranih na izborima 16. marta.

Ostavke na poslaničku funkciju podneli su mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, generalni sekretar Skupštine Srbije Jana Ljubičić, kao i poslanik Miodrag Stojković.

Odbor će o ovome izvestiti Narodnu skupštinu koja će konstatovati ostavke.

Prema Zakonu o izboru narodnih poslanika, ako poslaniku na ovaj način prestane mandat, taj mandat pripada političkoj stranci sa čije je liste poslanik bio izabran.

U ovom slučaju su to liste Demokratske stranke i Srpske napredne stranke, a mandat se dodeljuje kandidatu na izbornoj listi za koga stranka nije prethodno dobila mandat.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво