Читај ми!

Gašić apeluje za posao za mlade

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić pozvao privrednike u tom gradu da zaposle osobe koje se sa prosečnom ocenom iznad devet nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i poručio da više neće biti političkog zapošljavanja.

Obraćajući se nezaposlenim visokoobrazovanim osobama koje su sinoć prisustvovale lokalnom privrednom savetu i razgovarale sa potencijalnim poslodavcima, Gašić je napomenuo da Srbija više ne može da zapošljava nove ljude u javnom sektoru istakavši da je od studenata sa prosekom deset očekivao veću inicijativu za pokretanje biznisa.

"Ja vas molim da ovu decu koja su vredno radila zajedničkim snagama probamo da zaposlimo, da ne odu iz Kruševca", rekao je Gašić privrednicima i dodao da s druge strane i zaposleni moraju da shvate da se njihove obaveze ne završavaju sa dobijanjem ugovora o radu, kao i da stečena diploma nije dovoljna da se primi plata.

"U Kruševcu neće biti političkog zapošljavanja", posebno je naglasio Gašić. On je dodao da se ubuduće mora vrednovati obrazovanje i sposobnost zahvalivši Kuper tajersu i Henkelu na tome što "ne dozvoljavaju političarima da utiču na zapošljavanje" i da bi u Srbiji u tom smislu trebalo da se uvede red.

Direktor Nacionalne službe u Kruševcu Predrag Marković, rekao je novinarima da na evidenciji ima 114 nezaposlenih lica sa prosekom iznad devet, najviše diplomiranih ekonomista i doktora medicinskih nauka. On je izrazaio nadu da će ovakav skup doprineti da se pokrene zapošljavanje koje je, kako je primetio, stalo.

Sanja Karalić, diplomirani ekonomista sa prosekom devet smatra da nezaposleni sa visokim prosekom zaslužuju posao i dodaje da je ne obeshrabruje veliki broj ekonomista sa fakultetskom diplomom.

"Studirala sam u Kragujevcu, imam i radno iskustvo od 6,5 godina u bankarstvu, radila sam u Agrobanci, ostala sam bez posla i već godinu i po dana sam na birou", rekla je Tanujugu Karalić.

I Ana Matić master inženjer organizacionih nauka sa prosekom 9, 57 očekuje da će naći posao u struci i pozdravlja skup privrednika i nezaposlenih lica u organizaciji lokalne samouprave.

"Od oktobra sam na birou, u međuvremenu sam aplicirala, tražila posao, posećivala sajmove zapošljavanja, videćemo šta će biti, ja bih volela da ostanem u Kruševcu", navela je Matić.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje ističu da ova lica čekaju na posao godinu do dve dana, a po formiranju nove Vlade i plana rada NSZ poslodavcima će biti saopšteno kakve subvencije mogu očekivati.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво