Читај ми!

Poslanici o zakonima o ministarstvima i vladi

Na prvoj sednici redovnog zasedanja parlamenta biće razmatrani Predlog zakona o ministarstvima i Predlog zakona o izmeni Zakona o vladi.

Prethodno su, u nastavku konstitutivne sednice, formirana preostala radna tela. Usvajanje pomenutih zakona je preduslov za formiranje nove vlade.

Buduća Vlada Srbije će, kako predlaže zakon o ministarstvima, imati 16 ministarstava i to Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstvo gradevine, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo pravde, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Nova vlada imaće i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo prosvete i nauke, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo kulture i informisanja.

U izmenama Zakona o vladi predloženo je da predsednik vlade može da osnuje savete za ekonomski razvoj, za državne organe i javne službe.

U Domu Narodne skupštine je održana i komemoracija preminulom predsedniku PUPS Jovanu Krkobabiću.

Skupština je većinom glasova izabrala Maju Gojković za predsednicu skupštine.

Poslanici su izabrali i šest potpredsednika - Veroljuba Arsića i Igora Bečića iz SNS, iz redova demokrata Gordanu Čomić, koja je tu funkciju obavljala i u prethodnom sazivu, iz NDS Ninoslava Stojadinovića, iz SDPS Vladimira Marinkovića, a iz PUPS Konstantina Arsenovića, koji je takođe bio potpredsednik u prošlom sazivu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи