Читај ми!

Vesić: Novu gradsku vlast čeka težak rad

Situacija u Beogradu je teška i odmah treba početi sa stabilizacijom finansija, kaže za RTS sekretar Privremenog veća pred konstitutivnu sednicu gradske skupštine. Ako SNS napravi koaliciju sa nekom strankom, moguće je da će predsednik Skupštine biti iz te stranke, jer će gradonačelnik sigurno biti iz SNS-a, kaže Goran Vesić.

Sekretar Privremenog organa Beograda Goran Vesić rekao je da taj organ novoj vlasti predaje čistu situaciju, ali da je stanje u gradu teško i da će vlast morati odmah da krene u stabilizaciju i održi rad svih komunalnih sistema.

"Prvi zadatak će biti stabilizacija finansija. Moraćemo da donosimo mere koje stabilizuju grad, poboljšati stanje u gradu i nećemo lagati ljude i živeti na kredit. Beograđani će imati jasnu sliku šta može grad da plati, kakve projekte može da pokrene, to jest moći će da znaju u kakvom grad žive", kaže Vesić.

Gostujući u Dnevniku RTS-a pred samo konstituisanje Skupštine grada Beograda, Vesić je istakao da je postignut dogovor oko svih tehničkih pitanja, kao što je raspored sedenja odbornika, tok sednice, ko će činiti verifikacioni odbor, kao i kakva će biti sastav nove izborne komisije.

"Do sada znamo da ćemo imati pet odborničkih grupa u gradskom parlamentu, jer je juče osnovana još jedna grupa - odbornička grupa PUPS-a. Danas treba da izaberemo administrativno mandatnu komisiju, da izaberemo predsednika i sekretara, a verovatno ćemo izabrati i zamenika predsednika i sekretara čime će konstituisanje biti završeno", kaže Vesić.

Odmah posle verifikacije mandata, nešto pre 10 sati, odbornici treba da predlože novog predsednika gradske skupštine.

Kako je rekao Vesić, s obzirom na to da je Srpska napredna stranka osvojila većinu na izborima za Beograd, izvesno je da će gradonačelnik biti iz te stranke, tako da je moguće da druga rukovodeća mesta pripadnu nekoj drugoj stranci, s obzirom na to da je namera SNS-a da oko sebe okupi što širi krug stranaka koje su za reforme i promene.

Ističe i da će ova skupština biti konstituisana u rekordnom roku, ali i da se izbor novog gradonačelnika i gradskog veća očekuje mnogo pre isteka roka od 30 dana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво