Читај ми!

Vesić: Sutra neće biti biran gradonačelnik

Gradonačelnik Beograda neće biti biran sutra, ali će biti poznato koje će sve stranke činiti novu gradsku vlast, rekao sekretar Privremenog organa Goran Vesić, posle konsultacija sa predstavnicima lista koje su ušle u gradski parlament.

Vesić je novinarima rekao da predsednik Skupštine grada, koji će biti izabran na konstitutivnoj sednici, da će sutra odrediti datum za sednicu za izbor gradonačelnika, Gradskog veća i novog sastava GIK-a, prenosi Tanjug.

Naveo je, takođe, rekao da će se sutra, na konstitutivnoj sednici koja je zakazana za 10 sati, znati ko će činiti većinu u gradu, ali nije mogao da precizira koje će to stranke biti.

''To je pitanje za šefove odborničkih grupa. SNS ima većinu, ali namera te stranke je da ne vlada sama'', rekao je Vesić.

Govoreći o konsultacijama koje su održene sa predstavnicima izbornih lista koje su ušle u gradsaki parmanet, Vesić je rekao da će u Skupštini grada biti pet odborničkih grupa - SNS, DS, SPS, DSS i PUPS.

Dodao je da je na konsultacijama utvrđen sastav verifikacione i administrativno - mandatne komisije koja će imati 11 članova - šest sa liste SNS, dva iz DS i po jedan iz SPS, PUPS-a i DSS-a.

Predsednik administrativno - mandatne komisije, dodao je Vesić biće iz DS-a pošto je običaj da ga opozicija predlaže, a njegov zamenik iz SNS.

Vesić je rakao i da je na konsultacijama postignut dogovor o budućem sastavu GIK-a koji će imati 15 članova, odnosno predsednika i šest članova sa liste SNS, tri iz DS, po dva iz SPS i DSS i jednog iz PUPS-a.

Na konsultacijama je postignut dogovor i o tome gde će odbornici sedeti u Skupštini grada.

''Konsultacije su prošle uspešno i postignut je dogovor svih odborničkih grupa o toku konstitutivne sednice'', zaključio je Vesić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво