Читај ми!

Eštonova se sprema za Beograd

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton posetiće Beograd krajem meseca, odmah nakon što bude formirana nova srpska vlada, najavljeno je iz Brisela.

Funkcioner Evropske komisije koji je želeo da ostane anoniman, rekao je za Tanjug da je najverovatniji datum posete 28. april, s obzirom na to da bi do tada novi sastav vlade trebalo da bude potvrđen u Narodnoj skupštini.

Eštonova će u Beogradu razgovarati sa budućim premijerom Aleksandrom Vučićem i ostalim članovima vlade o procesu evrointegracija, nastavku dijaloga Beograda i Prištine i normalizaciji odnosa, kao i o primeni Briselskog sporazuma iz aprila prošle godine.

Poslednja, 23. runda briselskog dijaloga u kojoj su učestvovali premijeri Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači, održana je 31. marta i tom prilikom je postignut načelni sporazum o pravosudnom sistemu u severnom delu Kosova.

Kako je Dačić ranije najavio, sastav novog beogradskog tima za dijalog odrediće Vučić.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво