Selaković: Statut zadatak za novu vojvođansku vlast

Ministar pravde i državne uprave i potpredsednik SNS-a Nikola Selaković kaže da bi Statut Vojvodine trebalo da menja ili piše nova pokrajinska vlast, koja ima podršku građana, ocenjujući da je aktuelna vlast koju predvodi DS izgubila legitimitet za donošenje tako važnih odluka.

"Statut treba da menjaju ili pišu oni kojima će građani dati legitimitet za taj posao", istakao je Selaković u intervjuu novosadskom Dnevniku, prenosi Tanjug.

Selaković kaže da želi da veruje u to da je posao na "ispravljanju nedostataka i neustavnih delova Statuta" urađen onako kako treba, ali je dodao da po tom pitanju građanima ostaje sumnja, jer je glavna vladajuća stranka u Vojvodini (DS), dobila šest odsto glasova na izborima za republičku Skupštinu.

Selaković je upitao kako može neko, sa takvom podrškom građana, da bude okosnica u definisanju i donošenju tako važne odluke kao što je novi pokrajinski statut i dodao da se postavlja pitanje "u čije ime i za čiji račun oni tako nešto rade".

"Ne sporim da će biti završen neki nacrt (Statuta) i da će biti predstavljen, ali se postavlja pitanje ko ga je pisao, po čijem ovlašćenju, ima li pisac podršku građana iza sebe ili ne", naveo je Selaković.

Odgovarajući na pitanje hoće li biti vanrednih pokrajinskih izbora ili se razmišlja o prekomponovanju vojvođanske vlasti, on je rekao da u tom pogledu neće da spekuliše, ali je dodao da je "zaista sramotno da neko, ko ima tako nizak procenat podrške građana, po svaku cenu ostaje i opstaje na vlasti".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво