Читај ми!

Vulinu ponovo zabranjena poseta Kosovu

Kancelarija za KiM najoštrije je osudila odluku prištinskih vlasti da Aleksandru Vulinu na Veliki petak ne odobre da prisustvuje bogosluženju u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Đakovici, zajedno sa još 120 raseljenih Đakovčana.

Ministar bez portfelja u tehničkoj vladi zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da se Srbija protivi smanjenju broja pripadnika Euleksa i Kfora.

Vulin je naglasio da predstavnici Euleksa i Kfora moraju obezbediti sigurnost Srbima sa Kosova i Metohije i da se zbog toga Srbija protivi smanjenju broja njihovih predstavnika.

"Trenutno Đakovčani ne mogu da uđu u Đakovicu i zapale sveće na groblju, što je nedopustivo", rekao je Vulin novinarima u Novom Sadu, istakavši da međunarodna zajednica snosi najveću odgovornost za bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

Srbi prognani sa prostora Đakovice na Veliki petak, po odluci prištinskih vlasti, neće moći da posete svoj rodni grad.

Povodom godišnjice Briselskog sporazuma, Vulin je izjavio da je srpska strana uradila sve što je od nje zahtevano.

Vulin je danas zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada u novosadskoj Gradskoj kući primio učenike iz Goraždevca koji uskršnje praznike provode u Vojvodini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи