Читај ми!

Vulin: Rešen problem distribucije štampe na Kosovu

Problem sa distribucijom beogradske štampe na Kosovu je rešen, kaže Aleksandar Vulin, napominjući da su prištinske vlasti pokušale da naplaćuju carinu, iako je po zakonu štampa oslobođena PDV-a.

Ministar bez portfelja u tehničkoj vladi zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je danas da je bilo problema sa distribucijom beogradske štampe na Kosovo, ali da je on rešen, prenosi Tanjug.

"Dešavalo se da su pokušavali da naplaćuju nekakve carine. To zaista nije moguće i o tome je naš oficir za vezu u Prištini odmah izvestio one koje je trebalo, tako da je to rešeno", rekao je Vulin novinarima uoči konstitutivne sednice Skupštine Srbije.

Svaki dan će, dodao je on, na administrativnoj liniji biti pokušaja da se na neki način ustanovi slika nekakve državnosti.

"Pokušaće da pronađu nekakav papir na kome će biti oznaka onoga što oni zovu država Kosovo i da se stvari učine kao da nisu statusno neutralne kao što jesu", upozorio je Vulin, dodajući da je to "naša svakodnevna borba".

Vulin je napominjujući da bi bilo dobro i da se vodi računa o terminologiji jer, kako je rekao, ne stižu novine, hleb, struja iz Srbije na Kosovo i Metohiju, već iz centralne Srbije na Kosovo.

Kosovska carina nije puštala beogradsku štampu u južnu pokrajinu bez plaćanja poreza, iako je po zakonu štampa oslobođena PDV-a.

Distrubuteri su najavili da će obustaviti isporuke beogradske štampe južno od Ibra ukoliko Poreska uprava Kosova ne bude omogućila distribuciju bez plaćanja PDV-a, dok za distribuciju štampe na severu za sada još imaju sredstva, saopštilo je u ponedeljak Udruženje novinara Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво