Читај ми!

Bone: Vlada što pre da prione na posao

Nova Vlada Srbije trebalo bi što pre da prione na posao i sprovede obećane reforme, ali i da o ključnim pitanjima komunicira sa svim političkim partijama i sa građanima, kaže direktor Fondacije "Konrad Adenauer" Henri Bone.

Bone je Tanjugu rekao da je do sada bilo mnogo priče oko toga ko će biti u Vladi i istakao da bi Vlada sada konačno trebalo da se baci na posao i da birači dobiju ono što je glavna partija, Srpska napredna stranka, obećala tokom predizborne kampanje rekavši da želi da sprovodi reforme svom snagom i energijom.

Prema njegovim rečima, reforme bi trebalo da budu sprovedene što pre, već u narednih nekoliko meseci.

Bone je ocenio da buduću Vladu očekuje nastavak procesa evropskih integracija, za koji je, kako je primetio, važno imati ključne zakone koji će zemlji omogućiti prednosti i napredak u procesu pregovora sa EU, kao i napredak u normalizaciji odnosa s Prištinom.

Ipak, "najvažnije je unapređenje ekonomije, a dosad nije bilo baš pozitivnih znakova da je privreda izašla iz krize. Mislim da to treba da bude u fokusu nove Vlade", rekao je Bone.

Zakoni poput onog o radu veoma su važni za stvaranje okvira za pokretanje privrede, istakao je Bone.

"Mada će Vlada biti snažna, važno je čuti i mišljenje drugih partija, opozicije, u parlamentu jer se kriza i problemi mogu prevazići samo zajednički a zakoni usvojiti većinom i s legitimitetom onih koji nisu glasali za vladu, ali koji su takođe građani Srbije", rekao je Bone.

Bone je ocenio da su svi u Srbiji svesni da su reforme nužne, ali je naglasio da je komunikacija s građanima i dalje važna i da će parlament u tome imati ključnu ulogu jer je to mesto gde će se debatovati o zakonima i gde će moći da se čuje svačije mišljenje i razgovara o svakom problemu.

"Mislim da je veoma važno da vlada komunicira s građanima preko parlamenta i medija i objasni zašto je nužno sprovesti te reforme, kao i da svi treba da pomognu naporima za ponovno pokretanje privrede", zaključio je Bone.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво