Читај ми!

Đilas: Pritvor Bijeliću dokaz političkog procesa

Odluka da se bivšim gradskim funkcionerima Aleksandru Bijeliću i Marku Blagojeviću odredi pritvor pokazuje da se radi o političkom procesu koji se vodi u cilju kriminalizacije njegovog okruženja i cele DS, tvrdi Dragan Đilas.

Činjenica je da su u subotu, nakon čitanja prijave i upoznavanja sa optužbama oni pušteni, čime im je omogućeno da, ukoliko žele, utiču na svedoke. Činjenica je da mediji pod kontrolom režima podacima iz istrage i lažima uznemiravaju javnost duže od godinu dana, naveo je Đilas u pisanoj izjavi medijima.

Činjenica je, kako je dodao, da je ceo projekat rekonstrukcije Bulevara finansiran sredstvima Evropske investicione banke i u skladu sa njenim procedurama, da je od Evropske komisije stigla donaciju od šest miliona evra za ovaj projekat. Iz ovih činjenica, naglašava Đilas, svima koji to žele jasno je o čemu se radi.

"Nijedna vlast nije večna, pa neće biti ni ova. Srbija će postati zemlja u kojoj će odlučivati institucije, a ne jedan čovek i zato ću se boriti bez obzira na cenu koju zbog toga moji najbliži saradnici i ja moramo da platimo", zaključio je Đilas.

Viši sud u Beogradu saopštio je da je bivšem gradskom menadžeru Aleksandru Bijeliću i osmorici njegovih saradnika, osumnjičenim za zloupotrebu položaja u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara Kralja Aleksandra u Beogradu, određen pritvor od 30 dana, kako ne bi uticali na svedoke.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво