Читај ми!

Sutra mandati, posle Uskrsa izbor predsednika

Na sutrašnjoj konstitutivnoj sednici parlamenta biće samo verifikovani mandati poslanicima, a posle uskršnjih praznika, biće izabrani predsednik, potpredsednici i svi skupštinski organi, rekao dosadašnji šef poslaničkog kluba SNS-a Zoran Babić.

Babić je za Tanjug naveo da će se na sednici verifikovati mandate svih 250 poslanika. Narodna skupština će dobiti svog predsednika, potpredsednike i sve organe, u sedmici nakon Uskrsa, verujem već naredne srede", dodao je Babić.

Prema njegovim rečima, predlog da se svake godine rotiraju predsednici parlamenta je "pružena ruka SNS-u prema svim poslaničkim grupama, pružena ruka koja znači spremnost na dogovor".

"To je pružena ruka koja znači spremnost da parlament u narednom periodu u punom kapacitetu radi, ne da se delimo na vlast i opoziciju, već da, na ugledu skupštine i na kontrolnoj i zakonodavnoj funkciji, radimo što snažnije i složnije", istakao je Babić.

Taj predlog je, prema njegovoj oceni, i državotvorna, odgovorna politika pošto je "parlament skupština svih građana Srbije".

Skupštinom će tako predsedavati poslanici iz vlasti, ali i iz opozicije, što bi doprinelo mirnijem, demokratskom tonu, sučeljavanju mišljenja, a ne razmeni teških reči i parlament bi bio mesto gde se neće samo stvarati novi zakoni, već će u punom kapacitetu biti preuzeta i nadzorna i kontrolna funkcija Vlade Srbije, rekao je Babić.

Na pitanje da li je potrebno menjati zakone, s obzirom na to da je reč o novini, Babić je odgovorio da u ovom trenutku za tim nema potrebe, jer je to stvar dogovora poslaničkih grupa.

"To će samo dovesti do sitaucije da nakon godinu dana predsednik parlamenta podnese ostavku, a iz sledeće poslaničke grupe dolazi sledeći i tako naredne četiri godine i, verujem, ne samo u ovom sazivu", zaključio je Babić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи