Читај ми!

SDA: Zašto je SNS pružio utočište Ljajiću

Stranka Sulejmana Ugljanina SDA upitala je Srpsku naprednu stranku zašto je "pružila utočište" na svojoj izbornoj listi lideru Socijaldemokratske partije Srbije Rasimu Ljajiću.

Kako misli predsednik SNS-a Aleksandar Vučić da rešava pitanje organizovanog kriminala u Srbiji sa Ljajićem, koga najbliži saradnici i drugovi preko medija javno optužuju za organizovani kriminal i zločine koji su se desili, a koji još uvek nisu rasvetljeni, upitala je Ugljaninova stranka, a prenosi Beta.

SDA Sandžaka je navela da Ljajića optužuju članovi njegove stranke i bliski drugovi za mnoge politički motivisane zločine, počev od politički motivisanog ubistva Ruždije Durovića i drugih zločina protiv SDA Sandžaka.

"U skladu sa tim, SDA Sandžaka je pokrenula postupak kod nadležnih sudova protiv Ljajića, Mirsada Đerleka, Fevzije Murića i drugih učesnika u podstrekivanju i saučesništvu u pripremanju i izvršavanju politički motivisanih zločina protiv članova i rukovodstva SDA Sandžaka i članova njihovih porodica", navodi se u saopštenju.

Ugljaninova stranka je navela da su optužbe protiv Ljajića, njegovih koalicionih partnera i bliskih drugova za "politički motivisane zločine i nasilja opšte poznata stvar".

"O tome su javno svedočili u toku 2013. godine Bahrija Beganović Lutka iz Prijepolja i Ismet Ramović iz Novog Pazara, kao i drugi bliski saradnici Ljajića", navodi se u saopštenju.

SDA Sandžaka je demantovala navode medija da se Ugljanin izvinio Ljajiću.

"Ugljanin se nije izvinio Ljajiću niti za to ima razloga. Što se tiče izvinjenja, normalno bi bilo da se Ljajić izvini prvenstveno SDA Sandžaka i Bošnjacima za sve zločine koje su počinili njegovi bliski saradnici i drugovi, članovi SDP-a u njegovo ime. Međutim, ako je kriv, on će morati da snosi posledice za počinjena nedela", navodi se u saopštenju Ugljaninove stranke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво