Читај ми!

Pastor: Sutra o rezultatima razgovora sa Vučićem

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor razgovarali su o novoj vladi.

Pastor je rekao Tanjugu da je danas obavio još jedan razgovor sa Vučićem, ne precizirajući ni vreme ni mesto tog razgovora.

Lider SVM je najavio da će detalje o razgovorima sa SNS izneti na sutrašnjoj konferenciji za novinare u Subotici koja bi trebalo da se održi u 9.30 časova.

Predsednik SVM je pre dva dana u izjavi Tanjugu rekao da još nije izvesno učešće te stranke u parlamentarnoj većini i da pre toga SNS treba da se izjasni o programskim prioritetima iz dokumenta koji je SVM predao naprednjacima.

"U tom dokumentu nema ničeg novog u odnosu na ono što smo zastupali poslednjih godina. Ima elemenata oko kojih je potrebno dodatno razjašnjavanje, ali to su pitanja za koja smo se proteklih godina zalagali u parlamentu", objasnio je tada Pastor.

"Ako uspemo da se dogovorimo o prioritetima koji se nalaze u dokumentu koji smo predali SNS, mislim da je naše učešće u parlamentarnoj većini izvesno", poručio je Pastor.

Razgovori o formiranju vlade su u prošli ponedeljak upravo počeli sastankom lidera SNS i SVM, na kojem je toj stranci jasno ponuđeno da učestvuje u vladi.

Pastor je posle tog sastanka rekao da je njegova stranka ostala pri zahtevu da imaju državne sekretare na šta je Vučić izjavio da naprednjaci nemaju ništa protiv da SVM u vladi ima i nekog ministra.

SNS je o učešću u Vladi razgovarala i sa Socijalističkom partijom Srbije i Novom demokratskom strankom, a konkretniji rezultati svih susreta biće poznati nakon današnje sednice Predsedništva SNS-a.

Kako je najavljeno nova vlada biće formirana do kraja meseca.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво