Читај ми!

Tadić ne bi u vladu sa SPS-om

Boris Tadić je poručio da se nacionalni i strateški ciljevi njegove stranke i SNS-a ne razlikuju, a spreman je na razgovor o načinu na koji bi se ti ciljevi ostvarili. Predsednik Nove demokratske stranke ponovio je da bi za tu stranku ulazak u vladu sa socijalistima bio kontraproduktivan.

Napominjući da svoje političke ciljeve nije menjao od početka bavljenja politikom do danas, Boris Tadić je u izjavi Tanjugu rekao i da su deo tih ciljeva prihvatile i druge partije u Srbiji, između ostalih i SNS.

"Ključno pitanje danas je način ostvarivanja tih ciljeva i o tome smo spremni da razgovaramo sa SNS-om, a uslov za saradnju je da se sa ciljevima složimo. Odabir načina dolaska do cilja danas je ključan za konačan uspeh. To se pre svega odnosi na pitanja ekonomske i socijalne politike, investicionu politiku i način sprovođenja sektorskih reformi ključnih za dalji proces evrointegracija", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, reforme kao uslov koji pred Srbiju postavlja EU predstavljaju samo formalni okvir za reforme koje su državi neophodne za dalji održivi razvoj društva, a NDS može biti samo deo vlade koja sprovodi takvu politiku.

"I dalje stojim pri stavu da SPS ne može ni na koji način da pozitivno doprinese budućoj Vladi Srbije i da je ulazak u vladu s tom strankom kontraproduktivan. Ukoliko je učešće SPS-a u vladi 2008. godine bilo korisno zbog postizanja istorijskog nacionalnog dogovora o strateškoj orijentaciji Srbije prema članstvu u EU, danas ta stranka ničim ne može doprineti pregovaračkom procesu kojim se ostvaruje taj cilj", rekao je Tadić.

Srpska napredna stranka je do sada o mogućoj saradnji razgovarala sa Savezom vojvođanskih Mađara i koalicijom okupljenom oko Socijalističke partije Srbije, a sastanak sa NDS-om najavljen je za četvrtak.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво