Читај ми!

Sastanci Dačića sa Čepurinom i Kribijem

Premijer Srbije Ivica Dačić u odvojenim sastancima susreo se sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom i ambasadorom SAD u Srbiji Majklom Kirbijem.

Politička i ekonomska saradnja Srbije i Rusije odvija se u prijateljskoj atmosferi, ocenili u razgovoru Dačić i Čepurin.

"Analizirani su svi zajednički projekti i naglašeno da postoji čvrsto opredeljenje da se oni nastave i realizuju u obostranu korist", navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Srbija je čvrsto opredeljena da razvija prijateljske odnose i unapredi ekonomsku saradnju sa Ruskom Federacijom, rekao je premijer Dačić u razgovoru sa ambasadorom Čepurinom.

U razgovoru sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Majklom Kirbijem, Dačić je rekao da Srbija nastoji da u dijalogu sa Prištinom u Briselu postigne pravedna rešenja koja će osigurati potpunu bezbednost i opstanak Srba na Kosovu i Metohiji i stabilan mir u regionu.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Dačić i Kirbi su ocenili da su odnosi između dve zemlje u usponu i da postoje velike šanse za unapređivanje ekonomske saradnje.

Posebno je bilo reči o značaju jačanja institucija u Srbiji koje će snažno podržavati ekonomski napredak i proces evropskih integracija zemlje, ističe se u saopštenju.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво