Читај ми!

Mladenović: Nije bilo razgovora o gradskoj vlasti

DSS za sada nije dobio poziv za eventualno učešće u gradskoj vlasti, kaže šef beogradskog odbora stranke Andrija Mladenović.

Andrija Mladenović je naveo da je konstitutivna sednica je zakazana za 23. april i da će do tog roka biti poznato da li će SNS uopšte imati koalicione partere, što je drugačija situacija u odnosu na prethodne izbore, prenosi Tanjug.

Pitanje da li će uopšte praviti koaliciju je pitanje za SNS. Ako dođe do poziva mi ćemo razgovarati", dodao je Mladenović.

Funkcioner DSS-a je, na konferenciji za novinare, povodom juče održane sednice Glavnog odbora stranke, rekao da se taj stranački organ jednoglasno opredelio za nastavak politike neutralnosti.

"Ovo je politika koja omogućuje da Srbija sačuva teritorijalni integritet i suverenitet i važno je da se napomene da je ukidanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju nešto što mora da bude prioritet kako bi se omogućio demokratski razvoj Srbije i očuvanje njenog suvereniteta i integriteta", napomenuo je Mladenović.

Taj sporazum, kako je istakao, Srbiju opterećuje i obavezom usklađivanja sa spoljnom politikom EU i upravo je primer krize u Ukrajini pokazao da je politika neutralnosti jedini put.

"Bili smo u situaciji da sa mnogo oklevanja čujemo izjave političara u Srbiji da nećemo uvoditi sakcije Rusiji. Na tako nešto je sramno i pomisliti. Samo oklevanje i pravdanje da je vlada u tehničkom mandatu govori da ćemo biti u ozbiljnom problemu ako nastavimo evrointegracije jer ćemo morati da sledimo interese EU na spoljnopolitičkom planu a naši interesi će tu biti sekundarni", ocenio je Mladenović.

Mladenović je dodao da je na sednici Glavnog odbora stranke, inače prvoj kojoj nije predsedavao Vojislav Koštunica, budući da je posle izbora podneo ostavku na funkciju predsednika stranke, istaknuta i važnost neutralnosti u vođenju ekonomske politike, kao i značaj vojne neutralnosti Srbije.

Prema njegovim rečima, Srbija je 2007. godine deklaracijom u parlamentu usvojila vojnu neutralnost i svako odstupanje od toga može biti komplikovano i teško po nacionalni interes zemlje.

"Partnerstvo za mir je dovoljan okvir za saradnju sa NATO. Problem je učešće naših vojnika u misijama EU jer je to uvod u sudelovanje u misijama NATO", rekao je Mladenović.

Istakao je da je DSS dao veliki doprinos usvajanju važećeg Ustava Srbije i biće nadalje aktivna u njegovoj odbrani.

Mladenović je zaključio da će se DSS u budućnosti više baviti temama od životnog značaja za građane i da će, iako nije parlamentarna stranka, analizirati sve zakonske predloge koji se nađu pred Skupštinom Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво