Читај ми!

SNS traži razrešenje svog funkcionera

Čačanski SNS pokrenuo postupak za razrešenje fukcionera te stranke Zvonka Mitrovića sa funkcije člana Gradskog veća. Mitrović osuđen na tri meseca zatvora zbog zloupotrebe tuđeg pečata i falsifikovanja.

Odbor Srpske napredne stranke u Čačku saopštio je da je prošle sedmice pokrenuo postupak za razrešenje u Gradskom veću svog funkcionera Zvonka Mitrovića. Njega je Osnovni sud osudio na tromesečnu zatvorsku kaznu, uslovno na godinu dana, zbog zloupotrebe tuđeg pečata i falsifikovanja.

U saopštenju se navodi da je Povereništvo Gradskog odbora od Agencije za sukob interesa dobilo mišljenje da je Mitrović, koji je arhitekta i ima svoj privatni atelje i član je Gradskog veća zadužen za resor urbanizma, u sukobu interesa.

"Odmah smo pokrenuli postupak za razrešenje Mitrovića kao člana Gradskog veća, ali je u međuvremenu to učinio sam Mitrović", navodi se u saopštenju.

GO SNS-a navodi da je Mitrović za člana Gradskog veća Čačka bio postavljen na predlog bivšeg odbora koji je vrh stranke pre nekoliko meseci rapsutio i dodaje da je sadašnji GO stranke bio upoznat sa sudskim postupkom koji se vodio protiv Mitrovića.

Osnovni sud u Čačku osudio je Mitrovića (50) na tri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, zato što je zloupotrebio pečat koleginice i njime overio 11 projekata za parcelaciju koje je on izradio u svom privatanom ateljeu i time izvršio krivično delo falsifikovanja.

Mitrović je na mesto člana Gradskog veća Čačka izabran nakon lokalnih izbora sa liste SNS i bio je resorno zadužen za urbanizam i građevinarstvo, a prošle sedmice je na sednici Veća razrešen te dužnosti na sopstveni zahtev.

U zahtevu koji je Mitrović uputio gradonačelniku Čačka navodi se da traži svoje razrešenje sa dotadašnjeg resora urbanizma, na osnovu preporuke Agencije za sukob interesa i da je "spreman da prihvati svaki drugi resor koji neće biti u suprotnosti s mišljenjem Agencije".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво