Читај ми!

Vlada traži da Ivanovića pregleda tim lekara

Zdravstveno stanje Olivera Ivanovića narušeno je pošto četvrti dan štrajkuje glađu u pritvoru u Prištini, zahtevajući da bude premešten u istražni pritvor u Kosovskoj Mitrovici. Ministar Aleksandar Vulin traži da Ivanovića pregleda odgovarajući tim lekara.

Oliver Ivanović ne odustaje od štrajka glađu, ne bi li izdejstvovao da mu se omogući odbrana sa slobode ili bar da iz Prištine bude premešten u istražni pritvor u Kosovskoj Mitrovici.

Ivanović štrajkuje već četvrti dan, a jedini ko ima pravo da mu omogući premeštaj jeste upravnik zatvora u Prištini.

Oliver Ivanović je 40 dana u istražnom pritvoru i ostaće u njemu najmanje još 50. Premeštaj u pritvor u Mitrovici za sada mu nije dozvoljen. Obilaze ga supruga i advokat.

"Za ovih nekoliko dana on je smršao četiri kilograma. Posećuju ga samo albanski lekari, što se njemu ne sviđa, pa je od mene zatražio da se čujem i dogovorim sa nekim našim lekarima, i ja radim na tome", rekla je Milena Ivanović.

Ministar zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je da će svakako tražiti da Ivanovića pregleda odgovarajući tim lekara kojima se veruje i za koje zna da će se sigurno ponašati maksimalno profesionalno i u skladu sa standardima.

Prema njegovim rečima, to očekuje i njegova porodica i čim se dobije dozvola - tim je za to spreman. Olivera Ivanovića danas je obišao i advokat Aleksandar Vlajić.

"Koncentracija mu je veoma loša. Nije mogao da izdrži posetu do kraja. On boravi u jednoj ćeliji koja ima manje od šest kvadrata, koja nema dnevno svetlo, a neonsko svetlo radi 24 sata", naveo je Vlajić.

Prema njegovim rečima, Ivanović je jedini pritvorenik Srbin u prištinskom zatvoru i on ne može da šeta tamo gde šeta stotinu Albanaca.

Ivanoviću je tokom šetnje ponuđena policijska pratnja, što je on odbio. U pritvoru ima mogućnost da se informiše preko tri TV kanala i to na albanskom jeziku.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво