Читај ми!

Kuršumlija, četiri odbornika DSS prešla u SNS

Četiri odbornika DSS u Skupštini opštine Kuršumlija i prešlo u SNS, čime su naprednjaci u lokalnom parlamentu dobili apsolutnu većinu, rekao je poverenik Opštinskog odbora SNS-a Radovan Raičević.

Demokratsku stranku Srbije (DSS) danas su napustila četiri odbornika u Skupštini opštine Kuršumlija i prešlo u Srpsku naprednu stranku (SNS), čime su naprednjaci u lokalnom parlamentu dobili apsolutnu većinu, rekao je Beti poverenik Opštinskog odbora SNS-a Radovan Raičević.

Prelaskom četvoro odbornika DSS-a, naprednjaci sada imaju 20 odbornika u loklanom parlamentu od ukupno 37. SNS je u Kuršumliji u lokalni parlament ušao sa 14 odbornika, ali je u međuvremenu u tu stranku pristupilo i po nekoliko odbornika iz svih opozicionih političkih partija, iz Demokratske stranke i Ujedinjenih regiona Srbije.

Raičević je rekao da su odbornici u SNS videli šansu za razvoj opštine Kuršumlija i da je to glavni razlog njihovog prelaska.

"Odbornici su sami izražavali želju da prelaze u Naprednu stranku, a mi smo ih prihvatili, da se zajedno zalažemo za dobrobit našeg grada", rekao je Raičević.

DSS je, osim četvoro odbornika, danas napustio i deo opštinskog odbora na čelu sa predsednicom Uranijom Petrović. Ona je u izjavi za agenciju Beta kazala da su tu stranku napustili najugledniji ljudi te stranke i zvanično su se učlanili u SNS.

"Na ovaj korak smo se odlučili jer smatramo da uz SNS možemo mnogo toga učiniti za naš grad i naše građane. Očekujemo da će se posle našeg prelaska u tu stranku, na taj korak odlučiti još smnogo članova, ne samo DSS-a već i drugih opozicionih stranaka u Kuršumliji", kazala je Uranija Petrović.

Lokalnu vlast u Kuršumliji sada čini koalicija SNS i Socijalističke partje Srbije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво