Читај ми!

Reagovanja na saslušanje Lazarevića

Saslušanje Branka Lazarevića deo je posla koji obavljaju pravosudni organi i stranke u to ne treba da se mešaju, smatra potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović. Sa druge strane, predsednik Političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović to vidi kao očigledan udar tehničke vlade na premijera.

Učesnici političke scene različito komentarišu saslušanje Branka Lazarević, otpravnika poslova ambasade u Atini i bivšeg šefa kabineta premijera, kao i mere koje su mu nakon toga određene.

Upitan da li će saslušanje Lazarevića uticati na odnose između SNS i SPS ili na tok predizborne kampanje, potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović kaže da se on ne bavi poslovima koje treba da rade pravosudni organi, već da samo insitistra da oni rade posao za koji su plaćeni, a u koji stranke ne bi trebalo da se mešaju.

Stefanović poručuje da svi koji su se bavili kriminalnim radnjama treba da odgovaraju, podsećajući da su SNS i njihov lider Aleksandar Vučić na primeru poslanika te stranke Dragana Tomića pokazali da partijska knjižica nikoga ne štiti.

Za predsednika Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljuba Mićunovića je ovakvo iskustvo šokantno, posebno s obzirom na činjenicu da je "Lazarević aktuelni otpravnik poslova u Atini, gde je i sedište EU".

"Dolazi odatle i ide pravo u zatvor. Raspravlja se šta je predsednik Vlade preko šefa kabineta odavao kao tajnu. Tehnička vlada vrši udar na predsednika vlade, to se nikako drugačije ne može razumeti nego udar na tu stranku i tu koaliciju. Zašto u ovom trenutku, ostaje krupno pitanje", rekao je Mićunović za B92.

Liberalno demokratska partija smatra da građani Srbije moraju što pre da saznaju punu istinu u vezi sa slučajem Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića, i zašto je bilo potrebno četiri godine da se on pozove na saslušanje.

"Otkrivanje te istine je obaveza svih državnih organa i pojedinaca, ma ko im bio nadređen i ma kakva se kampanja vodila", izjavio je zamenik predsednika LDP Nenad Milić.

On je u stranačkom saopštenju naveo da Lazarević "datira još iz 2010, kada je bio šef kabineta tada potpredsednika vlade i ministra policije Ivice Dačića".

"Moramo dobiti odgovor zbog čega je bilo potrebno četiri godine da bi policija i specijalno tužilaštvo pozvali Lazarevića na saslušanje zbog krivičnog dela odavanje državne tajne", naveo je Milić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи