Mihajlović: Moramo ubrzati reforme

U Srbiji 2014. godina mora biti godina reformi, jer jedino na taj način zemlja može da ide napred i da privuče investicije, kaže potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović. Beograd će se razvijati, ukoliko ga bude vodila SNS, poručila Mihajlovićeva.

Potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je  da 2014. godina u Srbiji mora biti godina reformi, jer jedino na taj način zemlja može da ide napred i da privuče investicije.

"Moramo ubrzati reforme i dovesti investiciije koje su tu blizu, a to je moguće samo ako se borimo protiv kriminala i krupcije", poručila je Mihajlovićeva na konferenciji za novinare u Opštinskom odboru SNS u Lazarevcu.

SNS želi da ubrza reforme i sve što radimo i sve ćemo raditi uz dogovor i konsenzus sa sindikatima i zaposlenima, uz jasnu politiku koju vodimo, rekla je Mihjalović i zato zatražila od građana Srbije da SNS-u daju poverenje i mandat, da, kako je rekla, "povedemo Srbiju mnogo brže nego što je to bili pre godinu i po dana".

Ona je ponovila da je imidž Srbije sada mnogo poboljšan zahvaljujući borbi protiv kriminala i korupcije i to je jedan od razloga zašto idemo na izbore, jer Srbija nema vremena da čeka.

Grad Beograd će se razvijati, privlačiti investicije i otvarati nova radna mesta, ukoliko Srpska napredna stranka bude vodila glavni grad, izjavila je Zorana Mihajlović.

Beograd je u centru Balkana, a u planu je i realizacia projekta Beograd na vodi, što će doneti nove investicije, rekla je Mihajlovićeva, prilikom posete Opštinskom odboru SNS u Lazarevcu.

Ona je poručila da će, ukoliko SNS bude predvodilao gradsku vlast, svaki dinar biti agažovan u investicije i otvaranje novih radnih mesta i pobljšanje životnog standarda građana, kao i da će periferne gradske opštine, kao što je Lazarevac, imati mogućnosti da donose odluke i ubiraju određene prihode.

"SNS izlazi s najjačim timom za Beograd. Ne želimo da Beogradom vlada jedan čovek, kao što je do sada vladao Dragan Đilas, želimo da Beogradom vlada tim", rekla je Mihajlovićeva, dodajući da je Đlilas ostavio mnogo problema Beogradu, pre svega, finansijskih.

Ona je istakla da je Privremeno veće Beograda uspelo da stabilizuje finansijsku situaciju u gradu i dodala da je prethodni gradonačelnik napravio potpunu centralizaciju u svemu što je radio.

"Njega nisu zanimale ove opštine, kao Lazarevac, njega je zanimala gradska vlada u osnovnom delu i neke gradske opštine i praktično je brinuo o sebi i svojim firmama. Njega nije zanimao Lazarevac, niti Obrenovac, da dođe i vidi kako ljudi ovde žive", kazala je Mihajlovićeva i naglasila da će se to potpuno promeniti ubuduće.

Ona je precizirala da beogradske opštine, kao Lazatevac, treba da imaju mogućnost da donose svoje odluke, da ubiraju prihode i da budu samostalne, a istovremeno da sarađuju sa centralnom gradskom vlašću.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво