Naprednjaci se odlučili za izbore

Predložiću Predsedništvu SNS-a da proverimo volju naroda, rekao lider naprednjaka Aleksandar Vučić na izbornoj skupštini stranke. Očekujem da Predsedništvo podrži predlog, kaže Nebojša Stefanović i navodi da će stranka predložiti da se izbori održe 16. marta.

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da će Predsedništvu stranke sutra predložiti raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Vučićev predlog izazvao je brojna reagovanja.

"Na sednici Predsedništva koja će se održati sutra u deset časova, moj predlog će biti da proverimo volju naroda", rekao je Vučić na vanrednoj izbornoj skupštini SNS-a, na kojoj je jednoglasno izabran za predsednika SNS-a.

"Došlo je vreme da polažemo račune", rekao je Vučić.

"Mnogo smo dobrog posla napravili i to je jedan od ključnih razloga, jer mislimo da možemo bolje i brže u budućnosti", dodao je on.

Vučić je rekao da očekuje prljavu kampanju političkih protivnika, ali da odgovor SNS-a mora da bude "skroman, uz uverenje da će građani umeti da prepoznaju pravičnost, volju u budućnost i da će građani Srbije imati poverenje u naš rad".

"Mislim da je najvažnije da pokažemo da se razlikujemo od svih drugih na političkoj sceni", rekao je Vučić.

"Nemojte da im uzvraćate istom merom, uzvraćaćemo im pristojnim rečima jer Srbija za koju se zalažemo je normalna, pristojna, uređena zemlja. Odgovorićemo im našim idejama, a da li ćemo dobiti podršku naroda to ćemo da sačekamo da vidimo", naveo je lider SNS-a.

Vučić je na kraju istakao da je SNS postigla najveće uspehe koje je jedna stranka ostvarila od uspostavljanja višestranačja. "Za naredni period najvažnije je da Srbija postigne još veće uspehe", zaključio je Vučić praćen burnim aplauzom.

Vučić: Ako pobedimo nećemo vladati sami

Vučić je poručio da je cilj stranke da na predstojećim vanrednim izborima pobedi, ali da SNS, ako pobedi neće vladati sama.

"Ako dobijemo poverenje naroda, nećemo vladati sami, tražićemo široku podršku naroda, jer nam je ta podrška mnogo potrebna, potrebno je da radimo, a ne samo da kritikujemo, da pokazujemo delima, a ne samo rečima da smo sposobniji od naših prethodnika", rekao je Vučić.

Pozvao je, takođe, članove da ako SNS pobedi, pobedu skromno prihvati, "da ne pokazujemo da smo mnogo jači i nadmoćniji".

Ako budemo poraženi, poraz ćemo primiti časno i ozbiljno, onako kako to primaju ljudi koji vole svoj narod i zemlju a ne da kukumavčimo da su nam svi drugi krivi, rekao je Vučić i pozvao članove stranke da budu posvećeni budućnosti Srbije, napretku i razvoju ekonomije.

Vučić je, u obraćanju delegatima, upozorio da će na SNS na predstojećim vanrednim izborima "udariti sila kakva do sada nije udarila".

On je rekao da je veoma važno imati unutarstranačke izbore od mesnih odbora do predsednika stranke i ponovio da SNS nije želela i ne želi vlast i mesto premijera bez izbora i ponovio da ne želi da traži greške "kod drugih koje nemaju da bi pravdala svoje postupke".

"Uvek sam mislio da je najčasnije izaći pred narod, pred članove stranke, ponuditi viziju i ono što SNS misli da je budućnost našeg naroda, a da narod kaže šta misli o tome", rekao je lider naprednjaka.  

Lider SNS je istakao da nikada nije, niti želi da bude na nekoj funkciji, stranačkoj ili državnoj, a da za to nema poverenje članova stranke, naroda, građana Srbije.

Stefanović: SNS za izbore 16. marta

Potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović očekuje da Predsedništvo stranke podrži predlog Aleksandra Vučića i da će stranka predložiti da se vanredni parlamentarni izbori održe 16. marta, zajedno sa izborima u Beogradu.

Stefanović je novinarima rekao da je najznačajniji razlog zbog kojeg treba ići na izbore to što je građanima potrebna "brza traka i neuporedivo brže napredovanje".

Stefanović je istako da on, kao predsednik parlamenta, u slučaju raspisivanja izbora više nema nikakvu funkciju i da ne veruje da će, u međuvremenu, više biti sednica Skupštine Srbije.

I funkcioner SNS-a Nikola Selaković uveren je da će Predsedništvo SNS-a sutra podržati predlog o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora jer je potrebno da stranka proveri svoj legitimitet na izborima.

Prema njegovim rečima, SNS je u poslednjih godinu i po dana uspeo da ostvari "nešto što je bilo nezabeleženo" i postane najpopularnija stranka u Srbiji.

Број коментара 91

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво