Читај ми!

Vučić ponovo na čelu SNS-a

Aleksandar Vučić jednoglasno reizabran za predsednika SNS-a. Na izbornoj skupštini stranke izabrano i šest potpredsednika: Nebojša Stefanović, Zorana Mihalović, Goran Kneživić, Igor Mirović, Bratislav Gašić. Novi, šesti potpredsednik stranke je Nikola Selaković. Glavni odbor potvrdio te odluke.

15.20 - Zavšena sednica Glavnog odbora SNS-a, na kojoj su potvrđene odluke delegata izborne skupštine.

14.00 - Vučić: Predložiću Nikolu Selakovića za novog potpredsednika stranke, a Jadranku Joksimović za internacionalnog sekretara.

13.55 - Aleksandar Vučić jednoglasno reizabran za predsednika SNS-a. 

13.00 - Očekuje se da izborna skupštine SNS-a traje do 17 časova, nakon čega će biti održan Glavni odbor stranke, javlja reporter RTS-a.

11.15 - Vučić: Sutra na predsedništvu stranke moj predlog biće da proverimo volju naroda.

Glasovima svih 3.804 prisutna delegata Skupštine Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić je, kao jedini kandidat, ponovo izabran za lidera te stranke.

Naprednjaci su danas na izbornoj skupštini stranke birali novo rukovodstvo, koje je potvrđeno na sednici Glavnog odbora nakon sednice skupštine SNS-a. Vučić je prethodno najavio da će sutra na sednici Predsedništva partije da predloži da se ide na prevremene izbore.

Nikola Selaković je, na predlog Aleksandra Vučića, izabran za novog, šestog potpredsednika stranke.

Dosadašnji potpredsednici Nebojša Stefanović, Zorana Mihalović, Goran Kneživić, Igor Mirović i Bratislav Gašić su ponovo izabrani na te funkcije.

Jadranka Joksimović je izabrana za internacionalnog sekretara - novog tela koje će se baviti odnosima SNS s međunarodnim organizacijama i institucijama.

Funkciju predsednika Izbornog odbora SNS-a ponovo će obavljati Radomir Nikolić.

Delegati su na izbornoj skupštini jednoglasno podržali Vučićev predlog da Jorgovanka Tabaković bude novi zamenik predsednika te stranke. Tabakovićeva je i do sada bila na toj funkciji, koju je zamrzla kada je izabrana za guvernerku Narodne banke Srbije.

Skupština SNS izabrala je i 28 članova Predsedništva: Jorgovanku Tabaković, Nebojšu Stefanovića, Nikolu Selakovića, Marka Đurića, Radomira Nikolića, Aleksandra Nikolića, Igora Mirovića, Zoranu Mihajlović, Jadranku Joksimović, Zorana Babića, Gorana Kneževića, Ljubišu Stoimirovića, Gojka Radića, Miroslava Miličkovića, Aleksu Jokića, Maju Gojković, Verana Matića, Vladanku Malović, Aleksandru Tomić...

Skupština SNS-a je utvrdila rok od 90 dana za izbor članova novog Glavnog odbora, a članovi aktuelnog će obavljati funkcije do tada.

Vučić je ranije danas na početku izborne skupštine najavio da će biti osveženo Predsedništvo stranke, "jer su potrebni veliki rezovi".

"Biće novih imena, ali ono što je važno, to je činjenica da će u narednom periodu umesto zauzimanja ili osvajanja vlasti naš posao biti da razmišljamo isključivo o narodu", rekao je Vučić.

Kako je dodao, to je i do sada bio posao većine članova stranke, ali se deo bavio i time kako da se dočepa fotelja.

"To ćemo konačno da prekinemo", rekao je Vučić izvinjavajući se stranački kolegama i članstvu što nije imao dovoljno vremena da se bavi strankom.

"Pokrenuta pitanja od kojih su svi bežali"

Podnoseći izveštaj o radu, Vučić je rekao da su naprednjaci pokrenuli procese u zemlji na koje se čekalo decenama i to su, kako je istakao, prepoznali i podržali građani.

"Uradili smo stvari u Srbiji koje nisu male, ali mogli smo i više i bolje", rekao Vučić, dodajući da su pokrenuta pitanja od kojih su svi bežali.

Govoreći o borbi protiv kriminala, Vučić je rekao će naprednjaci preuzeti teret na sebe i rešiti ono što drugi nisu.

"Razorno smo udarili u temelje korupcije, a žestok obračun sa kriminalom tek prestoji i oko toga nikada nećemo praviti kompromise", podvukao je Vučić i podsetio da je završen predistražni postupak u slučaju 24 sporne privatizacije.

Zahvaljući konkretenim rezultatima i donošenju akcionog plana za strategiju u borbi protiv korupcije, rekao je Vučić, stvoreni su uslovi za izgradnju pravno uređene države.

Prema njegovim rečima Srbija je danas izvor stabilnosti u regionu. "Danas i Srbiji niko ne lomi natpise sa latiničnim pismom i nema fašističkih ispada, a i kada ih ima to su glupo potureni ili posteri ili plakati od političke konkurencije koja bi želela da nekoga tobože podseća na devedesete", naveo je Vučić.

Vučić je početak pregovora sa EU označio kao dan kada je Srbiji "trasiran sigurni put u budućnost".

Lider naprednjaka je podsetio i da je SNS u prethodnom periodu na svim lokalnim izborima imao ubedljivu pobedu.

Da bi se u narednom periodu živelo bolje, kako je dodao, moraju se odlučno reformisati država i društvo - doneti odgovarajući zakoni, izvrštiti reforme javnog, penzionog zakonodavstva.

Ali, moraju se dogoditi i promene u SNS-u, jer, kako je istakao, najteže će nam biti da promenimo sopstvene navike.

Konačno je završen spisak za smenu različitih direktora, rekao je Vučić i najavio da će SNS umesto onih koji voze skupe automobile koje nisu mogli da zarade, morati da pronađe druge "koji će biti posvećeniji građanima Srbije, a ne sopstvenom blagostanju".

Број коментара 111

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво