Читај ми!

SNS odlučuje o izborima i rukovodstvu

U toku izborna skupština SNS-a na kojoj će naprednjaci izabrati novo rukovodstvo. Jedini kandidat za predsednika je Aleksandar Vučić. Predsedništvo stranke prethodno razmatralo stav partije prema održavanju vanrednih republičkih izbora i tim naprednjaka za beogradske izbore.

10.50 - Počela izborna skupština SNS-a. Uradili smo stvari u Srbiji koje nisu male, ali mogli smo i više i bolje, rekao Vučić, dodajući da su pokrenuli pitanja od kojih su svi bežali.

10.45 - Završena sednica Predsedništva naprednjaka, počela izborna skupština stranke.

09.40 - Počela sednica Predsedništva Srpske napredne stranke. 

Nakon što je održana sednica Predsedništva Srpske napredne stranke, počela je izborna skupština stranke, na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo.

Predsedništvo stranke prethodno je razmatralo stav partije prema održavanju vanrednih republičkih izbora i tim naprednjaka za beogradske izbore. 

Jedini kandidat za lidera je aktuelni predsednik Aleksandar Vučić, a kako su ranije najavljivali funkcioneri stranke, očekuju se promene u Glavnom odboru i Predsedništvu.

Potpredsednik SNS-a Bratislav Gašić rekao je za RTS da očekuje da će Vučić danas saopštiti odluku o to da li će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori.

Izbornoj skupštini naprednjaka prususvovaće 4.000 delegata, a sednica neće imati svečani, već samo radni deo.

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Radomir Nikolić rekao je najavljujući izbornu skpštinu da je jedini kandidat za predsednika stranke Aleksandar Vučić. Predsednik se bira prostom većinom glasova delegata a za kandidovanje je potrebna podrška najmanje 15 odbora.

Nikolić je rekao da se očekuje reizbor članova Predsedništva, ali i neka nova lica u tom telu.

Ponovio je da se potpredsednici stranke biraju na predlog lidera SNS-a, tako da se u nastavku skupštine može očekivati i sednica Glavnog odbora, na kojoj će se birati i potpredsednici stranke i predsednik Izvršnog odbora.

Lider naprednjaka ranije je poručio da je sednica zakazana kako bi se proverio i njegov, ali i legitimitet drugih funkcionera.

Vučić je prvi put izabran za predsednika stranke 29. septembra 2012. godine, na vanrednoj skupštini stranke, kada je za njegovog zamenika izabrana Jorgovanka Tabaković, koja je zamrzla funkciju u stranci nakon što je izabrana za guvernera NBS.

Vučić je bio jedini kandidat za tu funkciju - tada su ga predložila 153 opštinska i gradska odbora, a izabran je jednoglasno, odnosno sa 3.724 glasa.

Vučić je na mestu lidera stranke zamenio Tomislava Nikolića - osnivača SNS-a, koji je podneo ostavku na lidersku poziciju u stranci pošto je na izborima u maju 2012. godine izabran za predsednika Srbije.

Za potpredsednike stranke u septembru 2012. godine izabrani su Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Goran Knežević, Igor Mirović i Bratislav Gašić.

Za predsednika Izvršnog odbora izabran je sin Tomislava Nikolića, Radomir, a izabrano je i Predsedništvo od 30 članova.

Srpska napredna stranka zvanično je osnovana 10. oktobra 2008, a 21. oktobra iste godine održana je i osnivačka skupština, kada je Nikolić izabran za predsednika, a Vučić za njegovog zamenika.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи