Stefanović: SNS ne koči reforme

Na izbornoj skupštini naprednjaka u subotu doći će do promena u Glavnom odboru i Predsedništvu stranke, uveren je Nebojša Stefanović. Potpredsednik SNS-a poručio je da naprednjaci i njen predsednik Aleksandar Vučić nisu i ne mogu biti kočničari reformi u Srbiji.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović očekuje da će na izbornoj skupštini naprednjaka u subotu doći do promena u Glavnom odboru i Predsedništvu stranke i ponavlja da će naprednjaci vrlo brzo doneti odluku o vanrednim parlamentarnim izborima.

On je objasnio da promene ne znače da se SNS odriče tih ljudi, već da to samo pokazuje da su smene, promene i unapređenja normalan proces na političkoj sceni i dodao da će na skupštini biti predstavljen novi program stranke koji će biti okrenut budućnosti, rekao je Stefanović za B92.

Stefanović je poručio da SNS i njen predsednik Aleksandar Vučić nisu i ne mogu biti kočničari reformi u Srbiji.

"Niko u zemlji ne može da kaže da Vučić ili SNS mogu da budu kočničari bilo kakvih reformi", rekao je Stefanović upitan da li kako gleda na kritike ministra privrede Saše Radulovića da političke stranke koče reforme.

Stefanović je na pitanje kako gleda na kritike Radulovića da se stopiraju ključni zakoni za reforme - među kojima su zakoni o privatizaciji, stečaju, koji su u skupštinskoj proceduri, odgovorio je da se čeka zahtev vlade za sazivanje sednice budući da je parlament u vanrednom zasedanju.

Govoreći o zakonu o radu, koji je na doradi, Stefanović je rekao da važne odluke ne treba donositi na prečac i da se može sačekati nekoliko dana da se obave dodatni razgovori sa sindikatima.

"Hajde da dodatno razgovaramo sa sindikatima, zar razgovor škodi? Možda imaju argument koji nisu najbolje sagledani", rekao je Stefanović.  

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи