Kosovo, vize za građane BiH

Vlada Kosova usvojila predlog za uvođenje viza za državljane Bosne i Hercegovine.

Kosovska vlada usvojila je danas predlog za uvođenje viza za državljane Bosne i Hercegovine, objavio je portal Presrs.

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je da je "Kosovo od danas i zvanično odobrilo uvođenje viza za državljane Bosne i Hercegovine".

"Nakon što BiH nije ukinula vize za naše građane, vlada Kosova je donela odluku i reciprocitetom uvela vizni režim za državljane BiH", napisao je Hodžaj na svom tviter nalogu.

Kosovska vlada odlučila je u decembru prošle godine da uvede vize za državljane zemalja koje nisu priznale njenu jednostrano proglašenu nezavisnost.

Osim Srbije, BiH je jedina zemlja u regionu koja nije priznala nezavisnost Kosova.

List podseća na to da pojedini BiH političari upozoravaju da bi uvođenje viza za držaljane BiH moglo da se odrazi na trgovinsku razmenu.

Radio Slobodna Evropa preneo je da će državljani BiH po vize za ulazak na Kosovo morati da putuju u Skoplje, kao i da su uslovi za njihovo dobijanje rigorozni.

broj komentara 12 pošalji komentar
(četvrtak, 23. jan 2014, 09:32)
anonymous [neregistrovani]

I Grcka je region..

Ni Grci nisu priznali niti ce...

(četvrtak, 23. jan 2014, 09:09)
anonymous [neregistrovani]

Невероватан историјски анахронизам

Кад би свака национална и етничка или верска мањина у свету, као што је на простору Југославије чињено, добијала државу и напрасно измишљала језик, свет би се претворио у општи хаос. Једана регија која није способна нити економски нити политички да самостално функционише нашла је нелегалну подршку противно повељи УН за правне и животне акробације и направила квази државу са безбедношћу Сомалије усред Европе и уз подршку Европе. Док се читава ЕУ уједињује, измишљају се нове границе у 21 веку са бодљикавом жицом и потпуном верском и националном нетолеранцијом. Да неко тако нешто ради у САД то му не би трајало ни 48 сати, а урушивачи федералног система би завршили као у Вако случају у Тексасу.

(četvrtak, 23. jan 2014, 08:11)
anonymous [neregistrovani]

Sarajevo

Za mojih dvadeset sedmog ovog mjeseca :-) punih sezdeset god zivota nikada nisam imala ni jedan motiv ili razlog bilo koje vrste da budem na Kosovu, iako sam protivnik svakog oblika iskljucivosti, iz nikakvog razloga ne vidim nikakav razlog da vidim Kosovo, ali znam da je Sarajevo bilo i ostalo vise nego otvoreno za sve...

(četvrtak, 23. jan 2014, 07:02)
Predrag [neregistrovani]

Ucena

U kojoj je to poziciji Kosovo da bi ucenjavalo druge suverene drzave? Ako vec misle da ih treba priznati, onda treba da iznesu argumente ili pa da mole za priznavanje a ne da ucenjavaju. Ali i tu se ponovo vidi da iza njih stoje velike sile.

(četvrtak, 23. jan 2014, 05:44)
anonymous [neregistrovani]

Pasose

Slovacka, Spanija i Kipar zajedno sa Rumunijom i Grckom nisu priznali drzavu Kosovo ali pasose jesu znaci kosovari mogu sa Kosovskim pasosima putovati za ove drzave
..sta znaci to?

(četvrtak, 23. jan 2014, 01:20)
anonymous zik [neregistrovani]

Nesto tu nije jasno

Sta pricaju presednik Nikolic,premijer Dacic i ostali iz vlade da Kosovo nije priznato a nemoze se uci bez odobrenja iz Pristine. Skupa je cena koju Srbija placa a nezna zasto jer ulazak u EU potrajace sa tim sto se nista ne dobija.

(četvrtak, 23. jan 2014, 00:59)
anonymous [neregistrovani]

1111

tesko nama.

(četvrtak, 23. jan 2014, 00:46)
marko [neregistrovani]

republika srpska

Prijatelju priznala bi Federacija Bosne i Hercegovine davno ali ima jos jedan Entitet Republika Srpska koja to ne dozvoljava hvala Bogu..

(četvrtak, 23. jan 2014, 00:44)
marko [neregistrovani]

republika srpska

Ha, ha pa jake im drzave nazovi drzave, sta cu na Kosovu da strahujem za zivot svoj, sto se mene tice mogu dozivotno zabraniti, treba uvesti Albaniji vizu za Kosovo to bi bilo malo bolje

(sreda, 22. jan 2014, 20:11)
anonymous [neregistrovani]

Plakanje

Sta reci ,a ne zaplakati. Oni ce nekom da uvode vize.