Читај ми!

Vučić: Problem smo mi sami

Na našem putu u EU nisu problem navodno "zle komšijske zemlje" ili Nemačka nego mi sami, očekivanje da drugi moraju da reše naše probleme i da će nam rešenja pasti sa neba, rekao vicepremijer Aleksandar Vučić.

Vicepremijer Aleksandar Vučić rekao je da na evropskim putu Srbije, nisu problem navodno zle komšije ili Nemačka nego mi sami, istakavši da je problem uverenje da će rešenje za sve pasti sa neba.

Upitan kako je nacionalista sa idejom o Velikoj Srbiji postao evrofanatik, Vučić je odgovorio: "To je bio proces. Nije da se jednog jutra probudiš i jednostavno kažeš - ja sam drugačiji."

"Za razliku od mnogih političara u Srbiji koji se ponašaju kao da su uvek u pravu, ja se ne stidim da kažem da sam se varao. Grešio sam. Nisam bio u pravu. Iako nije lako, ja priznajem svoje zablude", rekao je Vučić u intervjuu Frankfurter algemajne cajtungu.

Komentarišući da su mnogi u Zapadnoj Evropi protiv daljeg širenja EU, Vučić je istakao da ni u Nemačkoj, gde se sa posebnom skepsom gleda na Srbiju, niko ne može da kaže da ga je beogradska vlast u proteklih godinu i po dana prevarila.

"Što najavimo, to i uradimo. To je prvi put u novijoj istoriji Srbije. Do sada smo često jedno pričali, drugo mislili, a treće radili", ukazao je Vučić, prenosi Dojče vele.

Vicepremijer je istakao da ne veruje da će Hrvatska, kao nova članica Unije, blokirati srpske evrointegracije.

"Ne verujem da će za pet-šest godina još biti problema Hrvatske i Srbije koji su nerešivi. To važi i za odnos Beograda i Prištine. Narednih godina ćemo doprineti razumnom dijalogu i rešiti otvorena pitanja u obostranom interesu. To neće biti lako, ali ćemo uspeti", zaključio je Vučić.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво