DS: Sačuvati Beograd od mraka diktature

Na predstojećim beogradskim izborima, "od mraka diktature ne brani se samo Beograd, već cela Srbija", tvrde u DS-u. Demokrate očekuju podršku birača da grad nastavi da se razvija, kako kažu, u pravcu postizanja jasnih rezultata, koje je Dragan Đilas sa svojim timom postigao u gradu. Demokrate usvojile inicijativu o jedinstvu stranke.

Demokratska stranka će na izborima u Beogradu zatražiti podršku birača da grad nastavi da se razvija u pravcu postizanja jasnih rezultata, koje je lider DS Dragan Đilas sa svojim timom postigao u gradu, saopštile su danas demokrate.

DS je uverena u uspeh na predstojećim beogradskim izborima, jer se, kako tvrde u toj stranci, na njima "od mraka diktature ne brani samo Beograd, već cela Srbija".

"Demokratska stranka na izbore u Beogradu izlazi sa jasnim rezultatima koje je tim predvođen Draganom Đilasom postigao. Beograđani ih svakog dana, na svakom koraku prepoznaju i tokom ove kampanje DS će od birača zatražiti podršku da Beograd nastavi da se razvija u ovom pravcu", saopšteno je iz DS.

Kako tvrde demokrate, sa druge strane su stranke koje se odriču svega što je urađeno u proteklih pet godina i SNS koja, "sem kreiranja lažnih afera i optužbi, građanima nije ponudila nikakav plan za Beograd".

DS je ponovila da su izbori u Beogradu raspisani poslednjeg dana zakonskog roka kako bi, kako tvrde demokrate, "vanredno stanje koje su uveli oni koji su srušili izbornu volju Beograđana trajalo što duže".

Dan uoči sednice glavnog odbora demokrate su saopštile da su potpisale inicijativu za jedinstvenu stranku, koju je pokrenuo zamenik predsednika DS-a Bojan Pajtić.

Inicijativu je podržalo gotovo dve trećine članova Glavnog odbora stranke, odnosno 294 člana od njih 481, saopštio je potpredsednik demokrata Dejan Nikolić. 

Kako se objašnjava u saopštenju, ovom inicijativom se zahteva da svaka unutarstranačka izborna aktivnost bude obustavljena, a da izborna skupština stranke bude održana tek nakon vanrednih parlamentarnih izbora. 

"U Inicijativi se konstatuje da DS, kao jedina alternativa aktuelnim republičkim vlastima, ima istorijsku odgovornost da izbavi Srbiju od autoritarne, neuspešne i populističke politike koja urušava sve segmente društva. Zaključuje se da DS nema pravo da se dva meseca uoči beogradskih i eventualnih parlamentarnih izbora bavi sama sobom, prebrojava, samu sebe pobeđuje", navodi se u izjavi Nikolića. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи