Читај ми!

URS: Izbori jedini spas

Ukoliko Vlada Srbije stoji iza reformskih predloga ministra privrede Saše Radulovića, izbori su jedini izlaz, saopštava URS. Od ponedeljka pripremne radnje URS-a za izbore u Beogradu.

Ujedinjeni regioni Srbije zatražili su od premijera i svih koalicionih partnera u Vladi Srbije da se izjasne da li stoje iza reformskih predloga, kojim "svakodnevno srpsku javnost zbunjuje i uznemirava" Ministarstvo privrede, na čelu sa ministrom Sašom Radulovićem.

Ukoliko Vlada Srbije stoji iza tih predloga, izbori su jedini izlaz, navodi se u saopštenju URS.

"Posle najave uvođenja besplatnog zdravstva, koje bi debelo platili svi građani kroz enormno povećanje poreza, o kome prema sopstvenom priznanju nisu bili obavešteni ni ministar finansija, ni ministarka zdravlja, iz Ministra privrede najavljen je još jedan 'genijalni predlog' da sve penzije budu 200 evra", stoji u saopštenju.

"Da li premijer i ministri podržavaju ova rešenja i da li to znači da nemaju ništa protiv toga da Radulović bez posledica eksperimentiše sa životima građana, posebno najugroženijim delom stanovništva, što u Srbiji nažalost jesu penzioneri", pita URS.

Ukoliko se vladajuće stranke i premijer ne izjasne, navodi se u saopštenju, građani Srbije imaju pravo da smatraju da time nedvosmisleno podržavaju sve "rušiteljske ideje ovog 'kvazi reformatora', koji pokušava da uveri narod da ga spašava, dok istovremeno privatizacijom uvodi fabrike u stečaj i ponižava radnike".

Ako ministri, kao predstavnici građana, nemaju potrebu da se o svemu ovom izjasne, to znači da ne osećaju paniku i strah koju ovim rušiteljskim potezima izaziva ministar privrede, zaključuju u URS-u.

Ujedinjeni regioni Srbije će od ponedeljka, 20. januara, početi sa pripremnim radnjama za izbore u Beogradu, izjavila je predsednica Beogradskog odbora URS Suzana Grubješić, dodajući da Regioni imaju kredibilne kandidate koji bi mogli da vode grad.

"Ujedinjeni regioni Srbije imaju kredibilne kandidate i odličan program, a od ponedeljka počinjemo sa pripremnim radnjama za izbore", rekla je Tanjugu Grubješić, koja je potpredsednica URS. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи