Читај ми!

Drašković: Legija nije ključni svedok

Milorad Ulemek nije ključni svedok u slučaju Ćuruvija, sve je bilo spremno za podizanje optužnice još 2006. godine, kaže lider SPO-a Vuk Drašković. Tvrdi da su vlast i tužilaštvo tad opstruirali postupak. Vučić ima moju bezrezervnu podršku, navodi Drašković.

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković ne veruje Miloradu Ulemeku Legiji, niti da je njegovo svedočenje pomoglo da se otkriju počinioci ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

"Nije on ključni svedok, on je ključno suvišni svedok, možda i svedok koji je deo nekakvog plana opstrukcije i bacanja senke na istragu", rekao je Drašković, gostujući u Dnevniku RTS-a.

Na pitanje da li svojim tvrdnjama dovodi u pitanje obrazloženje izneto na konferenciji za medije u Vladi, Drašković odgovara: "Ne, ne, bez ikakvoga Legije, bez ikakvoga svedoka, sve je već bilo spremno za podizanje optužnice na osnovu materijalnih dokaza još 2006. godine."

"Samo zato što su vlasti i tužilaštvo opstruirali, odnosno štitili nalogodavce, organizatore i izvršioce, tad optužnica nije bila podignuta", objašnjava Drašković.

Drašković sumnja i da je kod Milorada Ulemeka preovladala "ljudska dobrota" kada je progovorio, a pogotovo da je "ta dobrota proključala bez nekih benefita".

"Nesumnjivo je da on (Ulemek) zna sve o gotovo svim zločinima, jer ih je njegov eskadron smrti sve i izvršio", istakao je Drašković.

Drašković je podsetio i da je istog dana kada je ubijen Ćuruvija rekao da je to državni terorizam. "Ne postoji nijedna politička likvidacija iz tog vremena države terorizma da je nisu naložili tadašnji šef države i njegova supruga", kaže Drašković.

Drašković ističe da veruje prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću da će nastaviti da "čisti" državne institucije i istrajati u razjašnjavanju svih nerasvetljenih ubistava, poput sudije Nebojše Simeunovića i novinara Dade Vujasinović i Milana Pantića.

"Ništa se ne bi pomerilo, uprkos neoborivim dokazima, da nije bilo Aleksandra Vučića, i zato ima moju bezrezervnu podršku", zaključuje Drašković.

Prema njegovim rečima, Vučića očekuje mnogo opstrukcija u istrazi o slučaju Slavka Ćuruvije, a čekaju ga i, kako je rekao Drašković, obaveze da se rasvetle mnogi zločini o kojima se u Srbiji više i ne govori.

"Verujem da će biti istrajan, uporan i da će sve to biti otkvireno", istakao je Drašković.

Ipak, kaže da nije mogao ni da pomisli da će Vučić, ministar informisanja 1999. godine, biti najzaslužniji za rešavanje slučaja Slavka Ćuruvije.

"To je dodatni razlog za ogorčenje - to što su predsednici Srbije, predsednici vlada, ministri unutrašnjih poslova, tužioci od 5. oktobra 2000. do prošle godine, opstruirali otkrivanje zločina državnog terorizma počinjenog za vreme Slobodana Miloševića, uključujući i ubistvo Slavka Ćuruvije", objasnio je Drašković.

Vuk Drašković smatra i da je žalosno što otkrivanje ubica Slavka Ćuruvije ima mnogo veću podršku u Evropi i SAD nego u samoj Srbiji, "odnosno u samoj Vladi od koalicionih partnera Srpske napredne stranke".

"Napokon treba reformisati službu bezbednosti, otvoriti knjigu smrti, knjigu pljačke Srbije, otvoriti dosijea", rekao je Drašković, koji misli da će to biti urađeno.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво