Читај ми!

Vulin: Neizbrisiva mrlja na obrazu Evrope

Ono što se desilo na Badnji dan u Đakovici jeste neizbrisiva mrlja na obrazu Evrope, ocenjuje ministar Aleksandar Vulin. Na Kosovo sam, kao i uvek, došao sa porukom mira, ističe Vulin, koji Božić provodi u Gračanici.

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, zajedno sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, Božić provodi u Gračanici. Vulin je u Dnevniku RTS-a rekao da je na Kosovo, kao i uvek, došao sa porukom mira.

"Uvek dolazim sa porukom mira, uvek dolazim sa porukom da je došlo vreme da Srbi na Kosovu i Metohiji mogu žive kao i bilo koji drugi narodi u Evropi, da imaju sva ona ljudska prava koja daju i drugima. Moja poruka je da jedino dijalogom možemo doći do trajnog i održivog rešenja", ističe Vulin.

Vulin očekuje da Božić na Kosovu i Metohiji protekne mirno, za razliku od Badnjeg dana, kada su Srbi izbegli iz Đakovice silom sprečeni da uđu u Crkvu Uspenja Presvete Bogorodice u tom gradu i da se pomole. 

To je neizbrisiva mrlja na obrazu Evrope. U hramu su pokušali samo da se pomole i to im nije omogućeno, kaže Vulin i postavlja pitanje šta će biti s onima koji su izazvali incidente.

Vulin je podsetio da međunarodna zajednica ima obavezu da obezbedi nesmetan povratak svima koji su prognani sa Kosova i Metohije.

"Za Albance je to uradila i ja ne žalim zbog toga. Ali, ja ne mogu da ne žalim što to Srbija još nije omogućila", ističe Vulin.

U Đakovici je nekada bilo oko 12.000 Srba, a danas su preostale samo četiri srpske monahinje.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара