Pomoć građanima sa najnižim primanjima

Vlada odlučila da se penzionerima i korisnicima naknada čija primanja ne prelaze 15.684 dinara za novembar isplati jednokratna pomoć u iznosu od 4.000 dinara.

Na sednici Vlade Srbije doneta je odluka da se penzionerima i korisnicima naknada čija primanja ne prelaze 15.684 dinara za novembar isplati jednokratna pomoć u iznosu od 4.000 dinara, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Kako se navodi u saopštenju, Vlada je ovu odluku donela radi zaštite standarda građana sa najnižim primanjima.

Takođe, Vlada je usvojila Predlog zakona o opštem upravnom postupku kojim treba da se ubrza i modernizuje upravni postupak i kojim se uvodi više instituta koji garantuju pravnu sigurnost, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnoj upravi i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima, navodi se u saopštenju.

Usvojen je i Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o osiguranju i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Slovenije o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka.

broj komentara 7 pošalji komentar
(sreda, 18. dec 2013, 20:55)
mirjana [neregistrovani]

pomoc od 4000

a koja grupa gradjana spada u korisnike naknada?

(sreda, 18. dec 2013, 16:02)
anonymous [neregistrovani]

sramota

sta da rade oni koji primaju sam 8400 dinara za njih nema jednokratne pomoci

(sreda, 18. dec 2013, 13:37)
anonymous [neregistrovani]

Neznanje

U lokalnim samoupravama je veliko naznanje.Ako je vazan upravni postupak , a mnogo je vazan, zasto je taj ispit ukinut za polaganje strucnog ispita za rad u drzavnim organima.Kada u nekom postupku na salteru nesto pitate , cesto se desava da cinovnica kaze da sacekamo da pita sefa.Umesto tog ispita uveden je ispit evropske integracije.Taj ispit je mnogo vazan za cinovnika u Babusnici.I cinovnici se smeju zbog toga.

(sreda, 18. dec 2013, 13:23)
anonymous [neregistrovani]

@malo

Malo, sramotno malo - bruka!!! A i ne zna se kada...

(sreda, 18. dec 2013, 13:23)
anonymous [neregistrovani]

siguran znak

To je siguran znak da se blize izbori

(sreda, 18. dec 2013, 12:38)
anonymous [neregistrovani]

malo

nedaj boze gore...

(sreda, 18. dec 2013, 11:35)
anonymous [neregistrovani]

Pun staž i godine starosti a penzija ni za hranu ni za lek!

Užas, 14.000! No, šta da rade oni koji imaju 20.500?. Slučaj: pun staž i starost. Ceo radni vek radio u jednom institutu s srednjoškolskim obrazovanjem. Danas penzioner i težak dijabetičar. Novca nema za lekove i redovno kontrolisanje šećera u krvi. Bez porodice, podstanar... Šta s njim i njemu sličnim?!