Читај ми!

Izbori na Voždovcu, u Odžacima i Kostolcu

Zatvorena biračka mesta u opštinama Voždovac, Odžaci i Kostolac. Na izborima na Voždovcu učestvovalo 13 izbornih lista, u Kostolcu sedam, a u Odžacima 10. Burno u opštini Odžaci - izbori zbog tuče na dva biračka mesta bili prekinuti na sat vremena.

20.45 - Odžaci: Više od 66 odsto upisanih birača izašlo na glasanje, podaci su izbornih štabova SNS-a i DS-a. 

20.00 - Zatvorena biračka mesta u sve tri opštine.

19.20 - Kostolac: Do 17 sati izašlo je 47,41 odsto upisanih birača.

18.30 - Voždovac: Do 18 časova izašlo 30,4 odsto upisanih birača. 

14.50 - Odžaci: Posle jednosatnog perkida, nastavljeni izbori na dva biračka mesta, nakon policijske procene da je stanje bezbedno.

13.00 - Odžaci: Tuča na biračkom mestu u Bogojevu. Policija intervenisala.

12.25 - Zbog tuče prekinuto glasanje na sat vremena na biračkim mestima br. 4 i 5 u Bačkom Gračacu. Pojačano prisustvo policije.

07.00 - Otvorena su biračka mesta za glasanje na lokalnim izborima na Voždovcu, u Odžacima i Kostolcu. 

U beogradskoj opštini Voždovac, u Odžacima i Kostolcu održani su lokalni izbori. Biračka mesta zatvorena su u 20 sati.

Na birališta na Voždovcu do 18 sati je izašlo 30,4 odsto upisanih birača. Predsednik Opštinske izborne komisije na Voždovcu Zoran Lukić rekao je da je izlaznost u prepodnevnim časovima bila mala zbog ledene kiše, jer pojedinim biračkim mestima, kao što je osnovna škola u Jajincima, nije moglo da se priđe.

Reporter RTS-a javlja da je u Odžacima do 19 časova glasalo 63,43 odsto birača.

Na dva biračka mesta u Bačkom Gračacu, zbog tuče je na sat vremena bilo prekinuto glasanje, koje je nastavljeno nakon policijske procene da je stanje bezbedno. Tuče je bilo i Bogojevu, u opštini Odžaci.

Dok su novinari i snimatelji televizija B92 i Prva pokušali da zabeleže incidente ispred biračkog mesta u Bačkom Gračacu, učesnici tuče su nasrnuli na njih, ali ih je policija zaštitila, prenosi agencija Beta.

Udruženje novinara Srbije zatražilo je da policija istraži taj incident i što hitnije procesuira vinovnike.

U Kostolcu je do 17 časova glasalo 47,41 odsto birača. U Opštinskoj izbornoj komisiji kažu da izborni proces protiče bez većih problema.

Inače, na izborima na Voždovcu učestvovalo je 13 izbornih lista, u Kostolcu sedam, a u Odžacima 10.

Kada je reč o broju glasača, na Voždovcu 156.962 građanina imalo je biračko pravo, u Kostolcu 11.573, a u Odžacima oko 27.000.

Na Voždovcu, čija Skupština opštine ima 56 odbornika, bilo je otvoreno 86 biračkih mesta.

Na voždovačkim izborima nadmetale su se liste: "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka", "1389 - Borba za Voždovac - Miša Vacić", "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", "Rasim Ljajić - Socijaldemokratska partija Srbije", "Čedomir Jovanović - Liberalno demokratska partija" i "Srpska radikalna stranka - Dr Vojislav Šešelj".

Na voždovačkim izborima nastupale su i liste "Beogradska inicijativa - Zoran Ostojić - URS - Miroslav Čučković", "Dveri - Nova snaga Voždovca", "Ivica Dačić - SPS - PUPS - JS", "Nova stranka - Zoran Živković", "Đilas Demokratska", "Evropska demokratija" i "Nijedan od ponuđenih odgovora".

Na prethodnim lokalnim izborima na Voždovcu održanim 2009, SNS je osvojio najviše mandata - 26, odnosno 37,05 odsto glasova. Drugi je bip DS sa 28,45 odsto osvojenih glasova i 20 odbornika.

Iza njih su bili DSS-NS sa 8,57 odsto osvojenih glasova (6 mandata) i koalicija SPS-PUPS-JS sa 6,54 odsto glasova (4 odbornika). Druge stranke su ostale ispod cenzusa.

Građani Kostolca mogli su da glasaju na 11 biračkih mesta - sedam u gradu i četiri u seoskim sredinama.

Skupština Gradske opštine Kostolac ima 21 odbornika, a osim građana Kostolca glasali su i meštani sela Klenovnik, Petka, Ostrovo i Stari Kostolac.

Na izborima su učestvovale liste Demokratske stranke, Ujedinjenih regiona Srbije, "Inicijative za promene", Srpske napredne stranke, Liberalno demokratske partije, Srpske radikalne stranke i koalicije SPS-PUPS-JS.

U Odžacima se biralo 27 odbornika u opštinskom parlamentu, a glasači su izašli na 31 izborno mesto, od čega je sedam u Odžacima, po četiri u Karavukovu, Ratkovu i Bačkom Brestovcu, po tri u Srpskom Miletiću, Deronjama i Bačkom Gračacu, dva u Bogojevu i jedno u Laliću.

Na lokalnim izborima u opštini Odžaci birači su mogli da biraju između 10 prijavljenih lista - DS-a, Saveza vojvođanskih Mađara, koalicije okupljene oko SNS, SDS-a, SRS-a, URS-a, Patriotskog bloka koji čine DSS i Dveri, SPS-a, Grupe građana Zadružni blok i LDP.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво