Đilas: U nedelju počinje "odbrana Srbije"

Na završnoj konvenciji pred lokalne izbore na Voždovcu, lider DS-a Dragan Đilas poručio da na izborima u nedelju, 15. decembra, "Srbija počinje svoju odbranu". Svi koji su silom pokušali da drže vlast, na kraju su ostali bez nje, poručio Đilas.

Demokratska stranka održala je završnu konvenciju pred lokalne izbore na Voždovcu, sa koje je lider stranke Dragan Đilas poručio da na izborima u nedelju, 15. decembra, Srbija počinje "odbranu Srbije", prenosi Tanjug.

"Srbija svoju odbranu od onih koji je uništavaju počinje 15. decembra, izborima u Odžacima, Kostolcu i Voždovcu, a nastaviće je u martu u Beogradu", rekao je Đilas i poručio da su svi koji su silom pokušali da drže vlast - na kraju ostali bez vlasti.

Prema njegovim rečima, oni koji sada vode Beograd svesni su toga.

"Ne zaboravite, svako ko je verovao da silom, strahom, progonom, proterivanjem može da vlada, prevario se - Srbija je pokazala da ne može", rekao je Đilas.

On je građanima ispred Tržnog centra "Banjica" rekao da je Beograd u poslednjih pet godina zadužio 300 miliona evra, ali da ta zaduženja mogu da se "'opipaju' kroz mostove, tramvaje, bulevare, izgrađene škole i obdaništa", dok se Srbija za godinu i po zadužila pet milijardi evra, a da nijedna stvar nije napravljena.

Povodom kritika aktuelnog rukovodstva Grada zbog nabavke skupih stranih tramvaja, Đilas je, navodeći skupe ministarske automobile, rekao da Beograđani treba da se voze u kvalitetnijim tramvajima.

"Ako mogu premijer, ministri i, naravno, prvi potpredsednik Vlade da se voze automobilima od 100 hiljada evra, što ne mogu moji Beograđani u kvalitetnim tramvajima", upitao je Dragan Đilas.

Osvrnuo se i na projekat kanala Morava-Solun, koji je zastupao ministar prirodnih resursa i rudarstva Milan Bačević, navodeći da je "Bačević njegov omiljeni lik", koji je posle godinu i po dana rekao da Srbija nema saglasnost Makedonije i Grčke za izgradnju tog kanala, ali da će ga ipak napraviti do granice sa Makedonijom.

"Onda ćemo ga valjda na rukama preneti do Egejskog mora", dodao je Đilas.

Okupljenima se obratio i zamenik predsednika DS-a Bojan Pajtić, koji je rekao da je razlika između Đilasa i Vučića u tome što Đilas može da uradi više nego što Vučić može da obeća.

Pajtić je pozvao Voždovčane da ne dozvole da se toj opštini desi ono što se dogodilo Novom Sadu, koji je uporedio sa Čikagom iz 30-ih godina prošlog veka.

Kako je rekao, nema vremena da čeka 10 godina da "šegrt Vojislava Šešelja nauči kako je to upravljati državom".

"Ja nemam nijedan dan da čekam, nemamo više vremena", rekao je Pajtić, koji je kritikovao bivše koalicione partnere Ivicu Dačića, Vuka Draškovića i Rasima Ljajića.

Predsednik Političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović pozvao je Voždovčane da imaju veru u sebe i u budućnost i poručio da Srbija ne može propasti dok je tu DS.

Kandidat za predsednika Opštine Vladimir Todorić pozvao je Voždovčane da vrate volju, veru i osmeh navodeći da nema više crtanja "čiča Gliša" na izbornim listićima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи