Читај ми!

Poslanička pitanja

Narodni poslanici postavljali pitanja predstavnicima vlasti na početku sednice parlamenta. Poslanici su imali pitanja o Statutu Vojvodine, pravosuđu na Kosmetu, ali i o dostavljanju ličnih karata preduzeća, cenama žitarica i zloupotrebama na internetu.

Poslaničkim pitanjima započela sednica Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o amandmanima na Predlog budžeta za 2014. godinu.

Poslanik Demokratske stranke Aleksandar Senić rekao je da Direkcija za robne rezerve ove godine nije otkupila dovoljno pšenice, te da će Srbija, i pored rekordne žetve, možda morati da uvozi žito.

Senić je od Vlade zatražio da kaže šta je preduzeto za sprečavanje zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu. Poslanik DS-a i predsednik skupštinskog odbora za poljoprivredu ocenio je da o postojanju kartela u Srbiji svedoči to što je cena ulja ista kao i lane, iako je suncokret ove godine upola jeftiniji.

Poslanik Liberalno demokratske partije Judita Popović rekla je da "politička odluka" Ustavnog suda Srbije faktički briše Statut Vojvodine i otvara novu političku krizu, naglašavajući da Vlada nema jasan odgovor na sva otvorena pitanja i ne može da zaustavi pad Srbije u provaliju.

"Tražim obaveštenje od Vlade da li namerava da pokrene ustavnu reformu i učini nešto da napokon ova država ima jasnu politiku prema lokalnim samoupravama i pokrajini Vojvodini", rekla je Popovićeva.

Poslanik DSS-a Marko Milutinović postavio je pitanje Vladi da li će se raspisati referendum o ukidanju sudija i tužilaštava na Kosovu i Metohiji "i njihovom prepuštanju separatističkoj vlasti Hašima Tačija".

Milutinović je rekao da je parlament pre 24 dana usvojio zakon o sedištima i područjima sudova i javnih tužilašatva i da je tada DSS ukazivao da je protivustavno da se posebnim zakonom reguliše pitanje sedišta i područja sudova na Kosovu i Metohiji.

Poslanici SPO pokrenuli su pitanje zloupotreba putem interneta, posebno kada je reč o deci i upitali šta će policija preduzeti da se efikasnije pronalaze počinioci krivičnih dela putem interneta, a Ministarstvo pravde da li će razmisliti o "ofanzivnijoj kaznenoj politici".

Mirko Čikiriz iz te stranke rekao je da je veliki stepen uznemiravanja dece preko interneta što nije samo problem našeg društva i da su računari i internet i sredstvo za izvršenje niza krivičnih dela. 

Samostalni poslanik Zoran Ostojić pitao je ministra privrede Sašu Radulovića da li je javno preduzeće "Srbijašume" dostavilo "ličnu kartu", i da li je u njoj dobro procenjen kapital i šta se dešava sa upravom tog javnog preduzeća.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво