Pajtić: Sačuvajmo preduzeća sa potencijalom

Glavni cilj Vlade Vojvodine je da spase preduzeća koja imaju potencijal i otvori nova radna mesta, rekao premijer pokrajinske vlade Bojan Pajtić prilikom obilaska preduzeća "Poljostroj" u Odžacima.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas tokom obilaska preduzeća "Poljostroj" u Odžacima, da je glavni cilj pokrajinske vlade proteklih godina u toj opštini bio da spase preduzeća koja imaju potencijal za razvoj.

"U prethodne četiri godine u Opštini Odžaci bili smo koncentrisani, s jedne strane, na otvaranje radnih mesta, a s druge strane na spasavanje onih kompanija koje imaju potencijal", rekao je Pajtić novinarima.

Pajtić je rekao da je pokrajinska vlada pre dve godine tražila da se u preduzeću "Poljostroj" poništi loša privatizacija, kako bi se sprečilo bankrotstvo jedne od najstarijih odžačkih fabrika, čija je osnovna delatnost proizvodnja poljoprivredne mehanizacije.

On je dodao da je danas "Poljostroj" kompanija koja je "stala na svoje noge", koja ima i izvozno orijentisan program s 90 odsto proizvoda namenjenih stranom tržištu.

"Obezbedili smo mogućnost da preko kreditnih sredstava Razvojnog fonda Vojvodine naši poljoprivrednici mogu jeftinije da nabave poljoprivrednu mehanizaciju domaćeg proizvođača", kazao je Pajtić.

Pajtić je naglasio da je zajedno s lokalnom samoupravom otvorena industrijska zona u ovoj opštini, gde posluju tri nove fabrike - "Magna", "Grajnera" i "Standard-gas", čime je otvoreno 650 novih radnih mesta.

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin naveo je da je odžački "Poljostroj" najbolji primer da se stečajni postupak, u kojem je ova firma bila, može iskoristiti za oporavak, a ne samo za bankrot i prodaju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи