Stefanović i Đukanović o saradnji na putu ka EU

Glavne teme razgovora premijera Crne Gore Mila Đukanovića i predsednika Skupštine Nebojše Stefanovića bile su međuparlamentarna saradnja, evropske integracije, ekonomska, regionalna i međunarodna saradnja dve zemlje. Posebno je značajna saradnja u procesu evropskih integracija, zaključeno na sastanku.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović i premijer Crne Gore Milo Đukanović istakli su značaj saradnje i razmene iskustava dve zemlje kada je reč o procesu evropskih integracija.

Kako je saopšteno iz Skupštine Srbije, glavne teme razgovora bile su međuparlamentarna saradnja, evropske integracije, ekonomska, regionalna i međunarodna saradnja Srbije i Crne Gore.

Stefanović je ocenio da se odnosi dve zemlje kreću uzlaznom linijom i da postoji značajan prostor za njihovo unapređenje u svim sferama, do nivoa strateškog partnerstva.

On je istakao potrebu međusobne podrške dve zemlje u regionalnoj saradnji i evropskim integracijama, dodajući da će u narednom periodu njihova saradnja na evrointegracijama biti jedan od prioriteta.

Predsednik Skupštine Srbije je ocenio da je neophodno da dve zemlje što intenzivnije razmenjuju iskustva iz pregovaračkog procesa i rade na koordinaciji radi unapređenja ekonomske, ali i svake druge saradnje.

Stefanović je istakao i da se Srbija zalaže za prevazilaženje svih otvorenih pitanja u obostranom interesu, kroz dijalog i u duhu međusobnog uvažavanja i razumevanja i dodao da je za Srbiju saradnja dve zemlje značajna i u regionalnom i u bilateralnom smislu.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, Stefanović je ocenio da u proteklih godinu dana Srbija i Crna Gora razvijaju sve bolje ekonomske odnose, kao i da bi realizacija projekata modernizacije infrastrukture i razvojni projekti imali značajan uticaj na ekonomije dve zemlje.

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović istakao je da je neophodno zajednički definisati interese u regionu i složio se da je izuzetno važna saradnja i razmena iskustava između dve zemlje kada je reč o procesu evropskih integracija.

Ukazujući na značaj ekonomske saradnje Srbije i Crne Gore, Đukanović je ocenio da je ta saradnja dobra, ali da ju je potrebno dalje unapređivati, posebno u oblasti energetike, infrastruktre, turizma i razvojnih projekata.

Đukanović je istakao značaj međuparlamentarne saradnje, koja, kroz saradnju parlamentarnih odbora i poslaničkih grupa prijateljstva vodi boljem razumevanju i unapređenju odnosa dve zemlje.

Sagovornici su se složili da je značajna saradnja Srbije i Crne Gore u oblasti turizma, a posebno radi zajedničkog nastupa na velikim tržištima poput Kine i Japana, kao što je objedinjenje ponude dve države na sajmu u Pekingu, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи