Читај ми!

CIK objavio konačne rezultate

Centralna izborna komisija Kosova objavila konačne rezultate drugog kruga lokalnih izbora za gradonačalnike opština.

Konačne rezultate drugog kruga lokalnih izbora za gradonačalnike opština na Kosovu i Metohiji večeras je objavila Centralna izborna komisija Kosova (CIK).

CIK-a je objavio konačne rezultate glasanja u 38 opština, uključujući i one u kojima su gradonacalnici izabrani u prvom krugu glasanja.

Demokratska partija Kosova osvojila je 11 opština, ali s obzirom da je večeras Euleks odbio zahtev da Sami Ljuštaku položi zakletvu pred odbornicima opštine Srbica kao pobednik na lokalnim izborima, DPK je pobedio u 10 opstina.

U opštini Srbica u roku od 45 dana potrebno je da se ponovo održe izbori za gradonacalnika, jer se Sami Ljuštaku nalazi u pritvoru zbog sumnje da je činio ratne zločine, navodi se u saopštenju CIK-a.

Demokratski savez Kosova je osvojio devet opština, Građanska inicijativa "Srpska" je osvojila osam opština, Alijansa za budućnost Kosova osvojila je tri opštine, a Alijansa za Novo Kosovo dve opštine.

Po jednu opštinu osvojili su Samoopredelnje, Turska demokratska partija, Građanska inicijativa za Mališevo i Samostalna liberalna Stranka.

U opštini Parteš u nedelju 15. decembra ponoviće se izbori na tri glasačka mesta, kada će se saznati ko je pobednik - kandidat GI "Srpska" ili SLS-a, podseća se u saopštenju CIK-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво