Kandidature za predsednika SNS-a

U trci za predsednika naprednjaka, protivkandidat Aleksandru Vučiću biće Vladimir Cvijan, koji optužuje Predsedništvo partije da je pretvoreno u bilten za najavu hapšenja. Iz SNS-a odgovaraju Cvijanu da može da se kandiduje, ali ne i da iznosi neistine, te da su zabrinuti za bezbednost svog lidera.

Srpska napredna stranka novo rukovodstvo bira u januaru, a od danas postoje dva kandidata za predsednika. Protivkandidat Aleksandru Vučiću biće Vladimir Cvijan, koji optužuje Predsedništvo partije da je pretvoreno u bilten za najavu hapšenja. Iz SNS-a odgovaraju Cvijanu da može da se kandiduje, ali ne i da iznosi neistine, te da su zabrinuti za bezbednost svog lidera.

Prvih minuta kampanje dug spisak optužbi. Vladimir Cvijan tvrdi da Aleksandar Vučić o svemu odlučuje sam, dok je članstvo u strahu. Na prethodne tri sednice Predsedništva govorilo se, kaže, isključivo o hapšenjima.

Nabraja imena političara i tajkuna koji su navodno na tapetu i optužuje predsednika stranke da krši Ustav i zakone.

"Na poslednjoj sednici bilo je reči i o hapšenju naših ljudi, ali kako, na osnovu kog kriterijuma - da li ih Vučić voli ili ne", kaže Cvijan.  

Partijske kolege su, kako kažu, šokirane izmišljotinama svog istaknutog člana.

Šef poslaničke grupe SNS-a u Skupštini Zoran Babić kaže da su članovi Predsedništva spremni da izađu na poligraf i da se tako pokaže na čijoj strani je istina, a na čijoj naručene neistine, laži, koje, kako je rekao, verovatno imaju i svoj bankovni račun i pozadinu.

Cvijanovi napadi su, tvrde u SNS-u, posledica nervoze njegovog poslodavca Miroslava Miškovića. Optužnica protiv vlasnika "Delte" je besmislena, tvrdi Cvijan.

"Proces protiv Miroslava Miškovića je samo jedan oblik rešavanja određenih emotivnih problema određenih ljudi", kaže Cvijan.

"Eksponent tajkunsko-političke sprege i koalicije je Vladimir Cvijan, ali je naručilac i potpisnik Miroslav Mišković", kaže Babić.

Cvijanove reči ne uzbuđuju one koji su navodno pominjani na sednici Predsedništva na kojoj se govorilo o hapšenjima.

"Zaista nemam nameru da se bavim unutrašnjim problemima SNS-a i njihovom prljavom vešu", kaže lider URS-a Mlađan Dinkić.

"Ne interesuje me šta priča bilo ko na sednicama predsedništva SNS-a. Lično mislim da tu ima svega osim politike", kaže predsednik LDP-a Čedomir Jovanović.

Vladimir Cvijan neće da otkrije čiju podršku ima u stranci, niti van nje. Bratislav Gašić uzvraća da će uspeh biti ako osvoji više od jednog glasa. I potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović reaguje na Cvijanove izjave. Poručuje da je zabrinut za bezbednost Aleksandra Vučića, imajući u vidu udruživanje tajkunsko-političko-finansijskih klanova.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво