Читај ми!

Babić: Cvijan bliži Miškoviću nego SNS-u

Nikada ni na jednoj sednici nekog stranačkog organa, Predsedništva, Izvršnog ili Glavnog odbora, nije se razgovaralo o hapšenjima, kaže šef poslanika naprednjaka Zoran Babić. Stavovi Vladimira Cvijana su naručeni i bliži su Miroslavu Miškoviću nego SNS-u, poručuje Babić.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Zoran Babić negirao je da je na sednicama Predsedništva te stranke ikada razgovarano o eventualnim hapšenjima, kako to tvrdi Vladimir Cvijan.

"Na sednicama Predsedništva razgovarali smo o direktorima javnih preduzeća, predsednicima opština i gradova čijim radom nismo zadovoljni, a nikada ni na jednom sastanku nekog stranačkog organa - Predsedništva, Izvršnog ili Glavnog odbora nije se razgovaralo o hapšenjima", rekao je Babić novinarima u parlamentu.

Naglasio je da članovi Predsedništva daju punu podršku politici koju vodi njihov lider Aleksandar Vučić.

Babić je pred novinare izašao sa poslanicima koji su i članovi Predsedništva SNS-a, kako bi potvrdili da stoje iza politike Aleksandra Vučića, kao i da su stavovi koje je ranije danas izneo Vladimir Cvijan, naručeni.

"Stavovi i politika Vladimira Cvijana bliži su Miroslavu Miškoviću nego SNS-u", tvrdi Babić i poručuje da su članovi Predsedništva spremni, ako je to potrebno, i da idu na poligraf kako bi se utvrdilo na čijoj su strani laži.

Ocenio je da celokupna srpska javnost zna da je Cvijan izneo neistine, da postoji jasna sprega između finansijskih i političkih lobija kojima smetaju Vučić, SNS i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, i unosnih poslova pojedinaca.

"Eksponent tajkunsko-političke sprege i koalicije je Vladimir Cvijan, ali je naručilac i potpisnik ovih redova gospodin Mišković", rekao je Babić.

On je istakao i da se SNS ne plaši nijednog pojedinca i da svako može da se kandiduje za bilo koju funkciju u stranci, ali da je siguran da SNS ne podržava Vladimira Cvijana.

"Svako može da se kandiduje, svako može da proba da dobije podršku, a mi smo sigurni da put Aleksandra Vučića ima gotovo potpunu podršku svih članova stranke", rekao je Babić.

Na pitanje zašto Cvijan nije isključen iz stranke, Babić je ponovio da SNS neguje demokratske tekovine i da svako može da kandiduje svoju politiku, ali da je siguran da Cvijan podršku neće dobiti ni u promilima, ni u SNS-u ni kod građana Srbije.

On je rekao da je SNS nastala na borbi protiv tajkunsko-političkih lobija i da takvo ponašanje nema koren u SNS-u.

Upitan da li će se još neko kandidovati za predsednika stranke, Babić je odgovorio da to ne može da zna i dodao da je ta stranka uvek spremna na takmičenje i da statut stranke nikoga ne sprečava da se kandiduje.

Vladimir Cvijan je ranije danas rekao u parlamentu da Predsedništvo SNS-a postaje "bilten" na temu ko će sledeći biti uhapšen.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи