Vulin: Pobeda "Srpske" važna za ZSO

Pobeda kandidata Građanske inicijative "Srpska" u drugom krugu izbora na Kosovu i Metohiji biće veoma značajna, jer je to najsigurniji način da se formira Zajedica srpskih opština, rekao Aleksandar Vulin.

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da će pobeda kandidata Građanske inicijative "Srpska" u drugom krugu izbora na Kosovu i Metohiji biti veoma značajna, jer je to najsigurniji način da se formira Zajedica srpskih opština i da Srbija nastavi da finansira, čuva i unapređuje život Srba u Pokrajini.

Vulin je u Dečanima rekao da je teško poverovati da će oni koji trenutno učestvuju u kosovskoj vladi i podržavaju ovakav odnos prema Srbiji i predstavnicima države Srbije biti spremni da u Zajednici srpskih opština grade "ono što ta zajednica jeste, a to je neraskidiva veza s državom Srbijom".

"Nama su svi Srbi podjednako dragi i Srbija neće da deli svoje Srbe, volimo sve podjednako. Ali moramo da kažemo da nam je lista 'Srpska' u političkom smislu svakako najbliža", rekao je Vulin.

On je rekao da Srbija nikome nije uskratila socijalnu pomoć ili platu bez obzira za koga glasaju, ali da je lista "Srpska" politički najbliža i da veruje da će omogućiti da se ZSO formira kako je planirano u Briselu.

"Verujemo da će 'Srpska' omogućiti da ZSO napreduje, da se formira kako treba i da ne bude nevladina organizacija, već da bude onakva kakva je i zamišljena u Briselu, a to je način i oblik da država Srbija može da nastavi da finansira život Srba na KiM i da Srbi mogu da se osećaju sigurno, zaštićeno i slobodno", rekao je Vulin.

Drugi krug izbora na Kosovu i Metohiji zakazan je za 1. decembar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво