Nova stranka samostalno na Voždovcu

Na lokalne izbore na Voždovcu Nova stranka izlazi samostalno, rekao predsednik te partije Zoran Živković. Pored reformi političkih institucija, ova stranka predlaže osnivanje nove opštine na teritoriji Voždovca, koja bi obuhvatala podavalska naselja.

Nova straka će na lokalnim izborima na Voždovcu u Beogradu 15. decembra nastupiti samostalno, rekao predsednik te stranke Zoran Živković.

"Nova stranka postoji tek šest meseci i naš glavni cilj je da građanke i građane Voždovca upoznamo sa našim programom za ovu opštinu, ali i sa programima stranke za koje se zalažemo", rekao je Živković na konferenciji za novinare.

Kao neke od programa te stranke, Živković je naveo program reforme političkih institucija, reforme pravosudnog sistema, ekonomske reforme, kao i program transformacije obrazovnog sistema.

Prema njegovim rečima, Nova stranka neće ulaziti u bilo kakav predizborni savez i na aktuelnoj političkoj sceni ne vidi nijednu stranku s kojom bi se moglo u koaliciju.

Živković je dodao da gotovo sve opozicione stranke u poslednjih 10 godina nisu opravdale poverenje građana.

Zamenik predsednika stranke Vladimir Pavićević naveo je da se Nova stranka zauzima za decentralizaciju putem jačanja lokalnih vlasti, pa samim tim i gradskih opština.

"Gradske opštine treba da dobiju veće nadležnosti, veće budžetske prihode i direktni uticaj građana na trošenje budžetskih para", izjavio je Pavićević.

Dodao je da se Nova stranka zauzima za formiranje dve opštine na teritoriji opštine Voždovac.

"Predlažemo da se nova opština, koja bi obuhvatala podavalska naselja, nazove Avalski venac. To ne znači da će se broj zaposlenih u opštinskoj administraciji udvostručiti, nego će se zaposleni u sadašnjoj opštini Voždovac rasporediti u dve nove opštine", rekao je Pavićević.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи