Читај ми!

"Nisam kandidat za gradonačelnika"

SNS ima nekoliko kandidata za gradonačelnika Beograda, rekla je za RTS Zorana Mihajlović i dodala da ona nije kandidat naprednjaka za tu funkciju.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je za RTS da ona nije kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda i obelodanila da SNS već ima nekoliko kandidata za gradonačelnika prestonice.

Ovde možete pogledati/preuzeti emisiju Oko ekonomije

"Ne, apsolutno ne, nije bilo ni razgovora o tome", naglasila je Mihajlovićeva, odgovarajući na pitanje da li je kadidat SNS za novog gradonačelnika Beograda.

Gostujući u emisiji "Oko ekonomije" na RTS-u, Mihajlovićeva je rekla da je Beograd jednako važan kao i svaki drugi deo Srbije i dodala da je duboko uverena da će novi tim koji bude izabran u gradskoj samoupravi Beograda biti daleko uspešniji od prethodnika.

Donedavni gradonačelnik Beograda Dragan Đilas smenjen je 24. septembra ove godine i od tada je u tehničkom mandatu.

Vlada Srbije treba uskoro da imenuje privremenu upravu Beograda koja će voditi grad do lokalnih izbora.

Nemam problem u odnosima sa Rusijom

Mihajlović je izjavila da ona kao ministar i institucija koju vodi nemaju problem u odnosima sa Ruskom Federacijom, ocenjujući da postoji problem sa nekim našim predstavnicima države, koji, "da bi se dodvorili, rade stvari koje ne bi trebalo da rade".

"Ja mislim da ti odnosi jesu dobri i ono što radi cela vlada u odnosima sa Ruskom Federacijom, verujte, daje više rezultata nego što je uradila svaka prethodna vlada", rekla je Mihajlovićeva, odgovarajući na optužbe da je, navodno, sabotirala odnose Srbije i Rusije.

Ministarka je najavila da već sledeće nedelje ide na redovni sastanak sa ministrom energetike Ruske Federacije Aleksandrom Novakom, "sa kojim neće razgovarati o tome da li je neko komentarisao ili nije komentarisao" sprovođenje energetskog sprazuma dve zemlje, već o novim projektima kao što su oni o energetskoj efikasnosti i nekim drugim planovima o saradnji u oblasti energetike.

Mihajlovićeva je napomenula da će sa ministrom Novakom razgovarati o Južnom toku, o unapređenju saradnje sa NIS-om i drugim važnim temama.

Srpska ministarka energetike je najavila da u ponedeljak, 11. novembra, u Beograd stiže predsednik Upravnog odbora "Gasproma" Aleksej Miler i istakla da je ona već predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću dostavila kompletne informacije o saradnji države sa NIS-om i ispunjavanju preuzetih obaveza oko izgradnje gasovoda Južni tok kroz Srbiju, što je relevatno za saradnju Srbije sa "Gaspromom".

Mihajlovićeva je dodala da predsednik Nikolić, tokom nedavnog susreta i razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, nije raspolagao sa pravim informacijama o saradnji dve zemlje u oblasti energetike, delom zato što u Ministarstvu energetike nisu imali pravovremenu informaciju da Nikolić putuje u Moskvu i zato mu nisu dostavljeni važni podaci pre puta, a ne zato što neko to nije hteo da uradi iz Ministarstva.

Kada je reč o izgradnji Južnog toka, ministarka je podsetila da je to međunarodni projekat i napomenula da je Srbija uradila sve što je trebalo i što je dogovoreno, tako da bi njegova izgradnja trebalo da počne do kraja godine.

Govoreći o restruktuiranju Srbijagasa, ministarka energetike je naglasila da taj plan podržavaju i premijer i vicepremijer, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, i on mora da se sprovede zbog energetske sigurnosti zemlje, a prvi rezultati tog postupka biće transparetno poslovanje tog javnog preduzeća.

U odgovoru na pitanje da li Srbija spremno dočekuje zimu, što se tiče snabdevanja energentima, Mihajlović je rekla da su sva tri sistema za snabdevanje energijom spremni za predstojeću zimu - od toplana, preko Elektroprivrede Srbije, do snabdevanja gasom.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара