Читај ми!

Kosovski nalog za hapšenje Vulina?

Tužilaštvo u južnom delu Kosovske Mitrovice traži da se izda nalog za hapšenje Aleksandra Vulina, javljaju prištinski mediji. Istraga pokrenuta "kako bi se utvrdilo da li je Vulin nelegalno ulazio na sever Kosova". Ne bi me iznenadilo da Priština posegne za nasiljem, rekao je Vulin.

Kosovsko tužilaštvo pokrenulo istragu i zatražilo nalog za hapšenje ministra bez portfelja u Vladi Srbije, Aleksandra Vulina, zbog "nelegalnog ulaska na sever Kosova", javljaju kosovski mediji.

Istragu je pokrenulo tužilaštvo u južnom delu Kosovske Mitrovice, koje je od tamošnjeg suda zatražilo i da izda nalog za hapšenje Aleksandra Vulina.

"Odluka je doneta jer postoji osnovana sumnja da je Aleksandar Vulin 17. oktobra 2013. u neutvrđeno vreme, bez odobrenja prešao granicu Kosova sa Srbijom, van ovlašćenog graničnog prelaza i ušao na teritoriju Kosova. Ovim je počinio krivično delo, 'nedozvoljen prelaz granice' po članu 146 stav 2 iz stava 1. Krivičnog zakonika Kosova", navodi se u saopštenju Kancelarije vrhovnog tužioca Kosova.

Prema ovoj odluci, istraga počinje danas, i na osnovu prikupljenih dokaza biće doneta odluka da li će protiv Vulina biti podneta prijava.

Povodom zahteva kosovskog tužilaštva, ministar bez potfelja zadužen za KiM Aleksandar Vulin rekao je da ga ne bi iznenadilo da Priština posegne za nasiljem, kao i više puta do sada.

"Takvi potezi planski podižu tenzije i usmereni su na izazivanje revolta među Srbima, kako bi odustali od izbora i propustili priliku da preuzmu vlast u svojim sredinama", rekao je Vulin, prenose Novosti.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво